Свързани новини

21.06.2012 18:01

Кириенко: Ще инвестираме парите за Белене в друга АЕЦ

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Той е посочил, че на 2 юли приключва срока за подаване на оферти за строителството на АЕЦ „Темелин” в Чехия. Според Кириенко в момента основният приоритет за инвестиции е централата в Турция, но „освободилите се пари от решението на България да не строи АЕЦ „Белене” може да бъдат използвани в Чехия”.


Кириенко припомни, че средствата са били заделени за България, тъй като „Росатом” е имала договореност да предостави над 50% от финансирането на строежа на втората българска атомна електроцентрала. По думите му проектът, предназначен за Белене, не може автоматично да се пренесе на друга площадка и че „Росатом” е готова да обсъди начините за сътрудничество при строителството на новата мощност в АЕЦ „Козлодуй”.


Той е подчертал, че от „Росатом” са били готови да предоставят над 50% от финансирането за АЕЦ „Белене” и тези средства автоматично няма да се насочат към АЕЦ „Козлодуй”.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец