Свързани новини

21.06.2012 17:27

Комисията по международна търговия в ЕП отхвърли АКТА

Видян 1838 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по международна търговия в Европейския парламент отхвърли със значително мнозинство търговското споразумение АКТА. Ако тази позиция на комисията бъде подкрепена и в пленарната зала през юли, споразумението става невалидно в сегашния си вид и Европейският съюз ще трябва да предоговори текстовете с международните партньори. Бурните протести в Централна и Източна Европа бяха посочени като една от причините за днешното решение, информира БНР.

Докладчикът по темата Дейвид Мартин припомни, че споразумението е предизвикало недоволство в цяла Европа. Според него е нормално хората в новите страни-членки да са още по-чувствителни към теми като свободата в интернет и контрола на онлайн комуникациите и очаква на 4 юли тази позиция да бъде възприета и в пленарната зала.


"Европа трябва да защитава своята интелектуална собственост на глобалната сцена, но ние смятаме, че АКТА е един твърде неясен документ, който оставя много въпроси без отговор: за това дали интернет-доставчиците трябва да упражняват контрол, за дефиницията какво е търговска употреба, както и за санкциите при нарушени авторски права, които според много от нас са прекомерни. Трябваше да избираме дали да защитим интелектуалната собственост, или гражданските свободи. Радвам се, че мнозинството предпочете гражданските свободи", заяви Дейвид Мартин.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец