Свързани новини

17.06.2012 18:34

Плевнелиева наложи вето

Видян 5893 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Плевнелиев, неведнъж изразяла възхищението си от развитието на Банско и ски-спорта там, наложи вето на закона за горите в полза на своя семеен приятел Иво Прокопиев. Не е тайна, че съпругата му е най-близката дружка на Галя Прокопиева – двете редовно се щурат по света и дори ходят с децата си и своите съпрузи заедно на ваканции в чужбина. Първата дама до неотдавна беше на твърде високо платена работа при нейния съпруг, като не я засегна никое намаление на заплатата от многото, които претърпяха останалите роби на труда при Прокопиев. Не е тайна също, че Юлияна Плевнелиева е главата на семейство Плевнелиеви и за разлика от съпруга си е човек с характер. Така че ясно е кой е авторът на ветото. Нейните най-близки колеги - другите служители на олигарха Прокопиев основаха партия Зелените, а през последните дни чрез блоговете си направляваха екопротеста. Десетина от тях – включително главната редакторка на dnevnik.bg и заместник-главната на Капитал Дейли, и двете от дълбоката провинция и от непланински райони, бяха в първата редица на бунтовете. А техният бос Иво Прокопиев отрече пред Блиц да има участие в инициативата срещу зимния туризъм. Мотивът на капиталци да разбунват духовете и да рекетират правителството и парламента са прозрачни.  Затъналият в кредити за стотици милиони бизнесмен остана само с една златна кокошка – замърсителят на Лудогорието Каолин. В желанието си да либерализира енергийния пазар и този на суровини, правителството направи постъпки да се отвори добивът на каолин. Това обаче означава да се разбие монополът на Прокопиев. Затова кръгът Капитал е организирал хората си да скачат и да викат, разясняват икономически експерти. Кресливото ядро е привлякло и истински еколози, които обаче дори не подозират за какво ги използват. Каквото и да се говори, става дума за пари. Над 22 милиона на година ще изгуби от доставки за ТЕЦ-овете в Маришкия басейн - Марица Изток 1 и 3 олигархът, когато на пазара излязат конкуренти в добива на каолин, разкриха за 19’ експерти.

Целта на хората на Прокопиев е да рекетират властта, за да не секне сладкият и между другото не дотам чист по отношение на природата бизнес на разградския хубавец, чийто татко е организатор на ловуванията на Бай Тошо, а батко му е служител на „органите” – сиреч службитена режима, преди да оглави по демократично време Каолин. Апропо, Прокопиев беше разследван от прокуратурата за скандаланата приватизационна сделка, с която доби завода и едва отърва кауша, но това е тема на друг разговор.

Напомняме също, че преди 4 години близките до Иво Беглеца еколози не протестираха срещу неговия проект да прави туристически комплекс в Родопите. Нито пък срещу сечта, на която подложиха полите на Витоша при строителството на общия на фирмите на Прокопиеви и Плевнелиеви проект Резиденшъл парк, в който днес живее президентското семейство.

За да бъдем обективни, ще покажем как изглежда Витоша днес, а вие преценете дали планината на софиянци няма нужда от инвестиции, а младите хора в града – от работа. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден