Свързани новини

15.06.2012 15:21

Аню Ангелов: Прекратяваме договора с Берета трейдинг

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на отбраната ще прекрати договора с фирмата Берета трейдинг, собственик на складовете край Петолъчката, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов в кулоарите на парламента, цитиран от Дарик. По думите му ще бъде поискана и неустойка, но все още се уточнява в какъв размер да бъде.


„Всичко, което е издавано на „Берета трейдинг", е описано в приложение, неделима част от договора. С подписа си представителят на тази фирма е удостоверил, че е получил във военното формирование съответните боеприпаси, които трябва да бъдат утилизирани, и със собствен транспорт на фирмата от военното формирование до Мараш, Сливен, тази област, където се намира складовата база, с охрана на фирмата те са транспортирани. Утилизацията е процес, който се определя от собственика на фирмата", каза още Ангелов.


По думите на министъра е добре този човек (бел. ред. собственикът на „Берета трейдинг" Десислав Делев), който ходи сега из различните медии, да каже как е трябвало да утилизира конкретно бойни части на зенитни ракети: „Там има приложение, отново неделимо от договора, спецификация, на която му се оказва как това трябва да стане. Как той е осъществявал технологичния процес, това е въпрос на разследването и аз няма как да знам отговора на това".


Ангелов съобщи още, че е поискал достъпът на Хени Шиякова до класифицирана информация да бъде отнет. Името й нашумя, след като стана ясно, че е приела ваучер за туристическо пътуване до остров Бали от „Берета трейдинг".


Министърът обясни, че ако й бъде отнет достъпът до класифицирана информация, ще може да бъде уволнена от министерството.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион