Свързани новини

11.06.2012 15:38

Покрив падна върху сладкарница на Дондуков

Видян 2217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще бъдат налагани максимални глоби на собственици, които не поддържат своите сгради. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. по повод на инцидент в София от вчера сутрин. Козирка на частна сграда на ъгъла на булевардите Дондуков и Васил Левски се стовари върху намиращата се под сградата Виенска сладкарница. За щастие този инцидент се размина без пострадали хора.

Фандъкова припомни, че към районните администрации с нейна заповед са създадени комисии, които извършват огледи на опасни елементи от фасадите и комините на столичните сгради.

Собствениците, чиито сгради се нуждаят от ремонт ще получат предписание за извършване на строителните дейности. След изтичане на законовия срок ще бъдат глобявани.

До един месец ще бъдат премахнати 12 опасни сгради в София. Това съобщи шефът на дирекция Контрол по строителството към Столичната община архитект Влади Калинов. Властите вече са обявили обществена поръчка и се очаква в най-скоро време да започне демонтажът. Сградите се намират в кварталите, а не в центъра на града, уточни Калинов. Постоянно текат проверки дали са укрепени опасни елементи по фасадите, като има над 300 издадени предписания. От началото на годината са съборени още 4 опасни сгради.

Вчера кметът на София направи проверка и на строителството на нова арменска православна църква на ул. Лайош Кошут в столицата. Строежът на новата арменска апостолическа православна църква Св. Богородица е започнат през 2006 г. Досега Столична община е отпуснала 160 000 лв. 

„В София има около 15 000 арменци, които имат нужда от свой храм и общината им помага за това“, заяви кметицата.

На проверката на строителството на храма присъстваха Хайгашот Агасян и Астор, както и емблематичният арменски поп Дер Кусан.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,