Свързани новини

07.06.2012 13:29

Гърция привършва парите след месец

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последния си брой авторитетното издание "Ню Йорк Таймс" алармира, че Гърция е заплашена от фактически фалит, и то само след месец. Заради недостиг на средства южната ни съседка ще бъде принудена да спре изплащането на заплати и пенсии, както и да спре вноса на животоспасяващи лекарства, на гориво и храни. Оказа се, че въпреки новия спасителен заем от 130 милиарда евро, Атина не може да компенсира голямата дупка в бюджета си.


Докато европейските лидери се опитват да намерят начин да запазят целостта на еврозоната, Гърция бързо привършва парите. Твърде вероятно е Атина да остане без пари през следващия месец – малко след провеждането на парламентарния вот в страната. Високопоставен правителствен източник изтъкна, че банките в страната всячески се опитват да избегнат посегателство върху фондовете, предназначени за рекапитализирането им.


Ако хазната се изпразни, то кабинетът вероятно ще бъде принуден да спре изплащането на бюджетните заплати и пенсиите, както и да спре вноса на лекарства, горива и хранителни продукти. Ако иска да избегне този сценарий, Атина трябва да прибегне до фондовете, заделени за спасяването на изпадналия в криза банков сектор. Според гръцките управляващи, въпреки отпускането на поредния транш от спасителната европейска помощ в размер на 130 милиарда евро, в бюджета пак ще има дефицит от 1 милиард в 700 милиона евро, тъй като приходите от данъци и други източници на потенциални доходи бавно, но сигурно пресъхват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева