Свързани новини

31.05.2012 10:41

Лукойл изграждат комплекс за преработка на тежки отпадъци в Бургас

Видян 2574 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят град Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба. В рамките на визитата ще бъде направена демонстрация на стационарния скенер на митническия пункт на пристанище Бургас, финансиран от Световната банка в размер на 2 400 000 лв.


В рамките на посещението си в гр. Бургас премиерът Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Делян Добрев ще присъстват на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация „Хидрокрекинг на Гудрон” в „Лукойл Нефтохим Бургас”. На събитието ще присъства и президентът на ОАО „Лукойл” Вагит Алекперов.


По-късно през деня в присъствието на министър-председателя и вицепремиера министърът на икономиката ще подпише договор за предоставяне на концесия за добив от находище „Върба-Батанци“.


Запасите от оловно-цинкови руди в находище „Върба-Батанци“ са около 3 млн. и 200 хиляди тона, като се очаква годишно да се добиват около 70 хиляди тона. В подготвителния етап по стартиране на находището ще бъде осигурена работа на около 200 души. Предвижда се през първите пет години от срока на концесията да бъде направена инвестиция в размер на 22 милиона лева.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв