Свързани новини

15.05.2012 11:46

Дирят Галеви с червена бюлетина на Интерпол

Видян 2380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осъдените за рекет бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти.
"Оттук нататък продължаваме това, което сме правили винаги, когато изпаднем в подобна ситуация, да се задейства механизмът, с който започва издирването на определени лица, които трябва да бъдат приведени в местата за лишаване от свобода и да изтърпят своите наказания", каза още Цветанов, цитиран от "Фокус".


Той беше категоричен, че МВР и прокуратурата са си свършили работата по отношение на Братя Галеви. При положение, че има отсъдени присъди на три инстанции, означава, че доказателствата са били годни, категоричен бе Цветанов, предаде БГНЕС.


Проверка на Дир.бг в сайта на Интерпол показа, че в секцията за издирване все още не са качени снимки и информация за Братя Галеви.


По-рано главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви пред БНР, че МВР е последната институция, която има отношение по темата.
"А ако знаех къде са Галеви, щях да изпратя колегите си да ги задържат. Главният прокурор и министърът на правосъдието направиха коментар вече по темата. Имаме проблем в закона, законова вратичка и може би липса на гъвкавост в съдебната власт", подчерта главният секретар, цитиран от БГНЕС.
Вече стана ясно, че тъй като ВКС произнася присъдата си не в присъствието на подсъдимите в съдебната зала, е нямало как двамата да бъдат арестувани.


Преди дни обаче премиерът Бойко Борисов се закани, че рано или късно дупнишките бизнесмени ще бъдат задържани.


Калин Георгиев заяви още, че се надява Галев и Христов да бъдат сполетени от съдбата на Христофорос Аманатидис-Таки - да бъдат предадени на правосъдието. Издирваният почти 4 години наркобос преди дни беше арестуван в Дубай, след като беше пусната именно такава международна заповед на Интерпол.
"Задържането на Таки е плод на съвместни действия. Няма значение коя е службата, която извършва задържането, важен е крайният резултат, пикантериите са без значение за МВР. Таки не се е предал, а е бил задържан", уточни Георгиев по повод появилата се такава информация в медиите.


За "Захарната афера", при която беше арестуван синът на бизнесмена Гриша Ганчев, главният секретар посочи, че предстои най-сложната работа - документирането на престъпната дейност.
"Станахте свидетели на сложна схема. Използвани са механизми за защита - буферни, кухи фирми, различни форми за прикриване на дейността, което означава, че имаме работа с една добре организирана престъпна група, която е ощетявала сериозно бюджета. Тепърва се установява колко е голяма щетата. Рано е да говорим за нея. МВР неведнъж е доказвало, че при нас няма кампанийност, а последователен подход", добави Георгиев.


Попитан трябва ли да има данъчна полиция, той коментира: "След създаването на специализираните екипи за противодействие на корупцията и финансовата престъпност, колегите от НАП направиха анализ на проблемните сектори при събираемостта на ДДС. Това ни даде възможност да стъпим на правилната пътека за проблемните сектори – строителство, брашна, меса, скрап, зърнени изделия, черни и цветни метали. По отношение на данъчната полиция имаме горчив опит, когато в миналото ДАНС беше превърната в полицейска служба. България е малка страна и надали има място за две полицейски служби.


Неотдавна обаче финансовият министър Симеон Дянков заяви, че ще има данъчна полиция и тя ще заработи от 2013 г.


Накрая Калин Георгиев очерта приоритетите на МВР: "Проблемите на малкия човек, малкият в добрия смисъл на думата. Предстои на около 2000 служители - така наречените младши криминални разузнавачи, щатовете им да бъдат трансформирани в младши полицейски инспектори, което означава, че ще носят полицейска униформа и ще бъдат сред хората".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате