Свързани новини

16.04.2012 16:42

Синоптици: Времето се разваля

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синоптиците обявиха, че времето след празниците ще е лошо. По-значителна облачност през нощта ще има в западните райони и Рило- Родопската област и там на места ще превали. Минималните температури в повечето места ще между 8 и 13°, в София около 6°. Утре започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. На много места, главно в Западна България и Дунавската равнина, ще има валежи от дъжд, на места с гръмотевици. В Източна България и Тракия през по-голямата част от деня ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Там ще има повече слънце и температурите ще са високи - до 20-22°. В останалата част от страната максималните температури ще са 15° - 20°, в София 16°. По Черноморието ще е ветровито, с променлива облачност, по-значителна след обяд. В северните райони е възможно да превали и прегърми. Максимални температури 16° - 20°, температура на морската вода 8°- 12°. Вълнение на морето 1- 2 бала.
В планините облачността ще е значителна, на много места ще превали дъжд, над 2200 м и сняг. Вятърът ще е силен, по високите части и бурен, от юг, югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 3°. В сряда ще е хладно, с валежи от дъжд, на места значителни, в Дунавската равнина и Източна България ще е и ветровито. Минимални температури между 5 и 10, максимални между 8 и 13°, в крайните източни райони до 16-17°. В четвъртък сутринта все още ще превалява в североизточните райони, над останалата част от страната облачността ще намалее, временно и до слънчево, вятърът постепенно ще отслабне, а дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16 и 21°. В петък ще бъде още малко по-топло. Сутринта ще бъде предимно слънчево, вятърът отново ще стане югозападен и в източните райони ще се усили. След обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, според дежурният синоптик Анна Дякова, цитирана от Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни