Свързани новини

19.03.2012 11:29

Сергей Станишев подкрепи Франсоа Оланд в решителната фаза на президентската кампания във Франция

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Промяната идва с теб, Франсоа, тя се случва сега във Франция и в Европа. Твоето избиране е важно за гражданите на Франция и за всички европейци”. Tова послание отправи президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев по време на един от най- важните форуми в Париж в рамките на кандидатпрезидентската надпревара във Франция. Пред повече от 1000 участници в конференцията, сред които ключови личности от френската политика и високопоставени европейски лидери, Станишев изрази своята подкрепа и подкрепата на европейските социалисти за кандидата на Френската социалистическа партия Франсоа Оланд. Президентът на ПЕС прояви изключително уважение към страната домакин. Той произнесе речта си на фрески език, така че посланието му да достигне до възможно най- много граждани и френсият народ да разбере, че цялата европейска левица застава твърдо зад кандидата на френските социалисти.
Президентът на ПЕС отбеляза, че във Франция предстои важен за страната, но и за цяла Европа момент, на който се гледа с голяма надежда. Причината е, че  кампанията на Оланд дава възможност да се промени посоката на развитие. „Днес, Франсоа, всички тези, които искат една друга Европа, Европа на прогреса, всички, които искат промяна, разчитат на теб и на твоята победа на 6 май”, заяви Станишев. Той напомни, че избори предстоят и в редица други европейски държави, като социалистите и социалдемократите се готвят да пребоядисат Европа в червено – в цвета на растежа, заетостта и надеждата.
„Десните в Европа имат пълната власт вече твърде дълго време”, каза президентът на ПЕС. Той напомни за провала на консервативните правителства, които потопиха Европа в рецесия, както и за конкретните решения на кризата, които предлагат европейските социалисти. Станишев изтъкна, че за ПЕС приоритети са възстановяването на растежа в Европа, инвестициите и провеждането на амбициозна социална политика. „Ние искаме социална Европа, Европа на работещите. Европа, където всеки има своето място”, заяви лидерът на европейските социалисти.
„Напълно подкрепям твоя Пакт за отговорност, управление и икономически растеж”, обърна се Станишев към Франсоа Оланд. Президентът на ПЕС остро критикува политиката на Саркози и отбеляза, че заради него образът на Франция в Европа се срива. Станишев беше категоричен, че единствено подходът на Оланд ще върне доверието на гражданите и на европейските партньори, ще възстанови солидарността между всички държави и ще възстанови общия ни европейския  живот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак