Свързани новини

14.03.2012 17:32

50% от такситата в София остават на старите цени

Видян 2146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо половината от такситата в София няма да повишават тарифите си през тази година. Това обяви председателят на Националната федерация на таксиметровите превозвачи Яне Янков. Той поясни, че към настоящия момент ценообразуването на тези услуги се контролира от Столичната община, като таванът на дневната тарифа е 1,30 лв. на км, а на нощната 1,60 лв. на км. Независимо от това федерацията на таксиметровите превозвачи поиска Столичният общински съвет да актуализира цените на таксиметровите услуги, като вдигне тавана с 20%. Янков каза, че според данните, с които разполага, такситата в столицата са 6700, като 3500 от тях няма да повишат цената на услугата. По думите му само две компании в София имат желание да повишат цените си за превоз. Те са с 40% пазарен дял. Столични таксиметрови шофьори ще изпратят петиция до премиера Бойко Борисов с молба да не се вдигат цените на таксиметровата услуга на колегите им. Противно на всякаква икономическа логика таксиметрови водачи, които возят на тавана на цените, не искат колегите им, които сега возят на ниски цени, да си увеличат тарифата.
В началото на седмицата управителите на големи таксиметрови компании в София коментираха, че предстои увеличение с около 30 на сто за цената на километър. Ромео Цанков, управител на таксиметрова фирма, която вози на тавана, обясни, че не е съгласен колегите му, които возят на по-ниски цени, да си увеличат тарифата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху