Свързани новини

08.03.2012 14:35

Янаки Стоилов: Управляващите режат класа за годините трудов стаж

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите режат класа за годините трудов стаж, разкри от парламентарната трибуна депутатът от ПГКБ Янаки Стоилов при обсъждането на скандални текстове от внесеният от ГЕРБ законопроект за промяна в  Закона за държавният служител. Според Стоилов управляващите загърбват правата на трудещите се чрез предлаганите от тях промени в  Закона за държавният служител. „Това е не само огромно отстъпление от социалната държава към която се стремим, но и изключително лош сигнал, защото както днес управляващите искат тези промени в държавната администрация, така утре те ще премахнат този текст и от Кодекса на труда”, заяви Янаки Стоилов. Депутатът от Левицата е убеден, че тези промени днес биха засегнали стотици хиляди българи, но само след няколко месеца ще бъдат засегнати милионите българи, които работят по трудови правоотношения в страната ни.
Според Стоилов темата за бонусите и допълнителните възнаграждения, получавани през различните периоди, никога нямаше да бъде приоритет на парламента, ако не бяха разкрити злоупотребите с получените възнаграждения на управляващите. „Важно да припомним, че този законопроект е внесен още през ноември, но заради разкритията за продължаващите злоупотреби се гледа едва днес. Нещо повече- той се представя за универсално решение на проблемите ви”, отбеляза Янаки Стоилов. Според него няма никакво значение дали някой твърди, че е знаел или не за тази практика, тъй като през последните три години тя се е прилагала масово. „Аз смятам, че дори и сегашният законопроект няма да реши проблемите ви”, категоричен бе Янаки Стоилов.
Според депутата от ПГКБ Емилия Масларова с този законопроект управляващите целят да поставят държавните служители под партийна и политическа зависимост. „При всички случаи с тези бонуси вие държите в подчинение и раболепие държавната администрация. Единият ще ходи да клепе другия, другият ще ходи да говори срещу третия, за да могат хората да получат някакви пари. Това не е стабилна държавна администрация, това не е логиката на един стабилен закон”, убедена е Емилия Масларова.
Депутатът от левицата изтъкна, че допълнителни възнаграждения са за изключителни постижения, но не става ясно кой ги определя, на каква база и по каква методика. „Или може би защото имам силикон, руса коса и дълги крака- ще имам изключителни постижения? Държавният служител трябва да е спокоен и да е ясно колко получава на база на труда си”, каза още Емилия Масларова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей