Свързани новини

05.03.2012 15:29

На вниманието на здравния министър: Защо лъже балсамът Промед?

Видян 14447 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безчинствата върху живота и здравето на българите продължават. 19’ алармира пред здравния министър за нашествието на всякакви “чудодейни” лекове, които всъщност могат да се окажат доста опасни.


В София тази седмица ще представят балсама Промед, който е представян от продавачите си зе пенкилер. Бил “уникален”, бил “могъща сила”, бил “животворното дихание на Урал”, “100% натурален”. Така ще улови в мрежите си много отчаяни хора.


Веднага по-рационалните умове ще забележат, че звучи доста подозрително това, че балсамът е “универсален”, а сред заболяванията, които лекува се изброяват всевъзмвожни и причинявани от съвсем различни проблеми тревоги: подагра, песъчинки в бъбреците, образувания по лицето, петна по кожата, аритмия, високо кръвно налягане, проблеми с дебелото черво, болки в гръбначния стълб, дискова херния, диабет, повишена кръвна захар остеохондороза, кисти, зрение и слух, гуша, паркинсон, глаукома, че дори и запек. Всички лекари, до които се допитахме бая се посмяха, а после разтревожени ни призоваха да се обърнем към своите стотици хиляди читатели да не си дават парите – опаковката никак не е евтина – цели 28 лева.


Още преди две години в московския институт, специализиран в тази дейност, опровергаха пред Първи канал на руската телевизия – ОРТ, че е възможно да има 100% натурален продукт. “Ако едно мазило е съставено само от природни органични продукти нв естествен вид, то няма как да издържи повече от 24 часа след приготвянето си. Със замразяване, евентуално може да изкара малко повече”, гласи научното становище. Следователно, рекламата на Промед е подвеждаща.


Българските лекари добавят още нещо изключително важно. Европейските стандарти, на които ние принадлежим, са по-високи от руските. Значи, ако Промед наистина е руски, а не украински продукт като причинилия колосални проблеми на стотици българки украински гел, за него не може да има същото ниво на контрол като това в ЕС. В Русия например все още е позволено използването на “ароматизатори, идентични на натуралните” – игра на думи, зад която се крие химия. Опасното е, че тя може да доведе до усложнения с алергии и дори до развиване на РАК!


Понеже Промед се продава в аптеките и се изпраща по пощата, сиреч не стои замразен, а преди това се транспортира до България, явно е, че той няма как да е 100% натурален според самите учени в родината му. Според експертите, ако той съдържа сериозно количество натурални продукти,  няма как балсамът да има трайност повече от 1, а в екстремни случаи – повече от 3 месеца от датата на производство. Продажбата на Промед на по 2 опаковки говори, че той е набутван на хората за по-дълготрайна употреба. “Останалите мазила, които траят по година и отгоре, съдържат нефтохимически и всякакви други, но не и биопродукти”, заключават руските учени.


Хората могат да бъдат съвсем сигурни в това, ако към цялата фалшива и подвеждаща реклама се добавя и хипоалергенно качество на Балсама. Такива мазила просто няма, категорични са учените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион