Свързани новини

10.02.2012 14:54

Станишев: Ако Цветанов е виновен за Доклада на ЕК, Борисов да го уволни

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докладът на ЕК е критичен и е по- лош от румънския. Вече няма нито устрем, нито политическа воля. Цветанов бил виновен, ами премиерът да го уволни. Ако не – той поема отговорността за негативите, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев, след като Бойко Борисов нарочи вътрешния министър като един от виновниците за лошия доклад на еврокомисията. Според Станишев, ако премиерът застава зад Цветанов по отношение на полицейското насилие, некомпетентността, натиска върху съдебната система и правенето на избори по скандален начин, тогава Борисов поема отговорността. Лидерът на БСП предупреди, че ако правителството не си вземе поуки, може да получи много негативен политически доклад. Станишев отбеляза, че темата за свободните и демократични избори и за гражданските права не е вътрешна работа на България. Той напомни още, че един от приоритетите му като президент на ПЕС е именно защитата на демократичните европейски ценности.
След завръщането си от Брюксел Станишев съобщи пред медиите, че Президиумът на ПЕС е взел решение да се инициира кампания срещу младежката безработица в Европа. Той обърна внимание на конкретните мерки, които предлагат европейските социалисти за справяне с проблема. Те ще настояват в европейското законодателство да залегне задължението за т.нар. „младежка гаранция”. Тя предвижда на всеки млад човек, който завършва своето образование, ако до четири месеца не си намери работа, да му се осигури или заетост, или образование. ПЕС предала да има Европейска програма за младежка заетост и 10 милиарда евро неизползвани средства да бъдат спешно насочени за създаване на работни места за младите хора. „До две години прилагането на тази програма може да създаде до 2 милиона работни места”, отбеляза Станишев. 
Президентът на ПЕС изтъкна, че единствената европейска партия, която към момента е излязла с категорична позиция по споразумението АКТА е именно Партията на европейските социалисти. „Споразумението АКТА е неприемливо за нас”, заяви Станишев.  Той изрази подкрепата си и определи като справедливи протестите, които ще се случат в много европейски градове срещу споразумението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния