Свързани новини

08.02.2012 17:48

Станишев: Европа не можеш да излъжеш

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европа не можеш да излъжеш. Ако в първия за ГЕРБ Доклад се говореше за устрем, а във втория за политическа воля, то сега останаха предимно критики, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод обвиненията на Бойко Борисов към него заради съдържанието на оповестения днес Доклад на ЕК.


Станишев отбеляза, че за първи път в Доклада се обръща специално внимание на проблема с провеждането на свободни избори в България и купуването на гласове. Според Станишев реакцията на ЕК е напълно правилна. „Тази тема няма да я оставя, защото тя засяга основни права на гражданите и демокрацията в България”, заяви лидерът на БСП. Той изтъкна, че не става дума за вътрешен проблем и няма да допусне следващите избори да са също толкова безобразни. „Както подкрепям правителството за членството на България в Шенген, така ще ги критикувам за слабостите. Ще бъда безкомпромисен, когато демокрацията в България и правата на хората са под заплаха”, заяви Станишев.


Лидерът на БСП напомни, че според Трансперънси интернешънъл по отношение на корупцията България се е сринала на нивото от 90-те години. Станишев добави още, че не той, а „Репортери без граници” обявиха, че страната ни е паднала с 10 места по критерия свобода на медиите.


Съветът на Станишев към управляващите е да си направят правилните изводи, иначе ги чака по- лош доклад следващия път, въпреки политическата им намеса в последния момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне