Свързани новини

07.02.2012 12:13

Затвориха Дунав мост, пристанище Варна, летище Пловдив и автомагистрала Люлин

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дунав мост, пристанище Варна, летище Пловдив и автомагистрала Люлин са затворени поради влошени метеорологични условия, съобщава БГНЕС. От 10.30 ч. днес  се затварят всички пътища от републиканската пътна мрежа за товарни моторни превозни средства над 10 тона - ТИР-ове. Сняг вали в цялата страна, като на места се образуват преспи и снегонавявания. В Русенска и Силистренска област са затворени всички пътища за почистване. Русе е откъснат от света, след като силният вятър и снегът затвориха всички главни пътища към София, Варна и Силистра. 50 автомобила са хванати в снежния капан по пътя Червена вода - Семерджиево - Ветово и в момента екипи на Пътно управление и пожарната се опитват да извадят хората от колите. Ледоходът по Дунава е достигнал 50 %. Забранява се движението на товарни автомобили над 10 тона в област Шумен. Затворена е в двете посоки и автомагистрала "Люлин". Пътните настилки на автомагистралите са заснежени и заледени, като се обработват и опесъчават.


В София също е силно затруднено движението заради снеговалежа. Градският транспорт закъснява, като при трамваите има закъснения от около половин час. На някои места не са почистени трасетата на трамваите, а в тях липсва отопление.


Язовир "Ивайловград" продължава да прелива с водно количество 269 куб. м. в секунда от преливника и 270 куб. м в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир "Студен кладенец". Отворена е една клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 234 куб.м. в сек. и 143 куб. м в секунда от ВЕЦ.


Пътуването към ГКПП Златоград е възможно само с вериги. На ГКПП "Капитан Андреево" е преустановена работа и в двете посоки, нивото на водата е около 100-120 см. над асфалта и дължина около 1500 м., като продължава слабо да се покачва, ГКПП – "Капитан Петко войвода" също е затворено. Пропускателната дейност на ГКПП "Лесово" е засилена, като има натрупване на товарни автомобили за изход около 1.5 км. От 05.00 ч. поради спиране на ел. захранването ГКПП е на аварийно захранване. Поради лоша метеорологична обстановка, акваторията и каналите на пристанища Варна-изток, Варна-запад, "Леспорт" и "Фериботен комплекс" са затворени за движение на всякакви плавателни средства. Летище Пловдив е затворено за полети поради силен снеговалеж.


Има 3 международни и 6 вътрешни влака, които са спрени, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Железопътният транспорт изглежда като най-безопасен. Но на местата, където има наводнения, е спряно движението. В междугарие закъсали хора няма. Хората са настанени на топло, осигурена им е храна, съобщи Московски. В зоните, където е бедствието, има сформирани спешни екипи, които от днес започват отстраняване на авариите, където е възможно, където е наводнено все още нищо не може да се работи. Но там, където има свлачища и прекъснати кабели, започват да работят екипите. Извън зоната на бедствието най-тежко е положението с едно свлачище към Раднево, каза министърът на транспорта. Летищата работят. Има определени закъснения, нормално е, в цяла Европа обстановката е затруднена. Пистите се чистят. По Черноморието са затворени пристанищата поради бурния вятър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и