Свързани новини

02.02.2012 16:37

Хилари идва да ни вкара във война с Иран?

Видян 4003 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хилари Клинтън идва в България в неделя, за да ни потупа по рамото, че скоро, ама не е ясно кога ще паднат визите ни за Америка. Всъщност, ясно е – като влезем в Шенген. А ние сме завлизали там от 2010 г., ала поне до края на тази година няма да влезем. Особено, след като се подиграхме на Холандия, дето ни пречи за приемане в зоната за свободно пътуване, като й пратихме възпитаника на съветска генерал-щабна академия и американски агент според грамите от Уикилийкс ген. Никола Колев. С други думи, Хилари няма да бъде виновна, че ние сами се бием през ръцете и не ни щат в клуба на нормалните.
Госпожа Клинтън ще си направи труда да се отбие за 5 часа в София, които по нейно височайшо благоволение или заради непочистени улици може да се удължат до 6 или 7. А истинската причина най-вероятно ще бъде желанието на Щатите да използват бази у нас за атака срещу Иран. Разбира се, това може да се нарече от тях снабдяване с продукти или логистична подкрепа, но ще си бъдем плацдарм, ако приемем офертата. Причината е, че Турция категорично отказа на американците от нейна територия да се напада ислямският й брат Иран.
Войната срещу персите ще бъде още по-несправедлива от тази в Ирак, която по признания на самия президент Буш се оказва по съчинени причини. Защото всъщност тя е нацелена срещу Китай и Индия, които се снабдяват основно с ирански петрол. Целта на американците е, като не могат да бият азиатските тигри икономически, да ги ударят суровинно, за да им свалят растежа. В противен случай е възможно още преди 2020 г. Китай да измести САЩ от първта позиция в световната икономика. Азиатската държава и сега държи в ръцете си най-голям дял от баснословния държавен дълг на Щатите от 15 трилиона долара (на фона на “заплашителните” 300 млрд. на Гърция), а курсът на долара се крепи само на добрата воля на китайците. Ще бъде ударена и набиращата скорост Индия.
Индиректно ще се атакува и Русия, понеже Иран е съседен на каспийските държави Казахстан и Азебрайджан. Освен че са съюзници на Путин и се очаква да влязат в неговия нов СССР, наричан Евразийски съюз, те са и суровинен тил на Москва. В Казахстан американците вече провокираха вълнения в южната част на страната преди месец, баш при нефтените каспийски находища. Местният президент Назарбаев, който ръководи държавата още от времената на Съветския съюз, обаче изобщо не се разклати и продължава да бъде верен другар и мост на Русия и Китай в Средна Азия.
България няма никаква сметка да разваля отношенията си с тези държави, чиито икономики набират сила и могат да бъдат наши партньори за милиарди, а още по-малко е допустимо тя да се превърне в тяхна мишена. Ако бъдем плацдарм на Америка, това обаче може да стане неизбежно.
Хилари Клинтън няма да пропусне и темата с шистовия газ. Както първата зелена медия на България econews.bg вече прогнозира преди дни, властта най-вероятно ще даде заден по темата с шистовия газ. Отново Иван Костов и сините са използвани за омекотител на общественото мнение, за да бъде по-безболезнено отпадането на мораториума върху проучване и добив. 


 


 Снимка: БТА


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак