Свързани новини

31.01.2012 16:56

Авторите на Градим България спечелиха поръчка за 3 млн. лв.

Видян 2696 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като бяха дадени 1,5 млн. лв. за надграждане на националния туристически портал сега ще се рекламира в интернет срещу двойно повече пари. Авторите на предизборния слоган на управляващата партия ГЕРБ Градим България Боримир Борисов и Борислав Велков заедно с Айсиджен корпорейшън спечелиха поръчка за близо 3 млн. лв. за реклама на  www.bulgariatravel.org в продължение на четири месеца. Средствата са от оперативната програма Регионално развитие по договора за създаването на мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг на дестинация България за 6,4 млн. лв. От тях към момента са усвоени 1,8 млн. лв. като по-голямата част от парите отидоха основно за доизграждането на националния туристически сайт от България Травъл 2010. В обединението влизат три фирми, сред които и Сиенсис управлявана от Николай Медаров, съпруг на председателката на ЦИК Красимира Медарова.
“Няма връзка между изборите и спечелването на поръчката”, каза Борислав Велков. Той уточни, че от ГЕРБ са им платили 30 000 лв. по договор за реклама за изборите през октомври, а тази поръчка е спечелена в края на 2011 г. Той е сключен с Ембиънт медия пул, която е собственост на Борисов и Велков. В същото време в консорциума спечелил поръчката за реклама на туристическия портал участва друга тяхна фирма Ню Бранд Тим.
Освен в създаването на изборния слоган Борисов и Велков са автори и на предизборната картичка на президента Росен Плевнелиев с баркод (QR код), чрез който с помощта на смартфон можеше да се научи в движение всичко за хода на кампанията. Плевнелиев е първият политик избрал новия тип реклама. Ембиънт медия груп е участвала още в изработването на рекламни билбордове, плакати и листовки по време на предизборната кампания на ГЕРБ.
Заради инициалите от първите имена на Велков и Борисов в управляващата партия се шегували по време на кампанията, че рекламата им движи Б.Б., писа Труд през октомври.
Другият партньор в консорциума Айсиджен корпорейшън и друг път е печелил обществени поръчка по проекти, изпълнявани с европейски средства. Компанията е правила е-управление на общините Рудозем, Стамболово, Полски Тръмбеш и Бобов дол, както и на областната администрация във Варна, показва системата за управление на еврофондовете ИСУН.
Двете фирми в печелившия консорциум са сред водещите в налагането на нови форми на реклама, според публикации в специализирани сайтове. Пет оферти са подадени в търга.
Обществената поръчка за реклама на туристическия портал в интернет е обявена два месеца преди изборите - на 31 август 2011 г.  Пет са подадените оферти, които са отворени на 27 септември 2011 г.
Консорциумът Медиа Контактс Айсиджен печели с качество на техническо предложение за изпълнение на поръчката, което има най-голяма тежест за избора на победител – 70%. Договорът е сключен с цена от 2,68 млн. лв. на 16 декември 2011 г., като сумата е с 200 000 по-малка от прогнозната. Срокът за изпълнение на поръчката е четири месеца.
Вместо в 20 туристически портали и сайтове, както е според тръжните условия, buldariatravel.org ще се рекламира в повече от 80. Сред тях са чуждите - cnn.com, tripadvisor.com, trip.com, expedia.co.uk, priceline.com, travel.yahoo.com, tourist-information-uk.com, world-guides.com, wheretraveler.com и още много други.
Общо за реклама на туризма по различни канали – интернет, телевизии и медии трябва да бъдат похарчени 43,5 млн. лв. до края на годината. Очакваният ефект от това трябва да бъде повишаване на броя на туристите у нас, каквато тенденция беше отчетена през миналата година.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни