Свързани новини

30.01.2012 13:19

Бедният Андрей Иванов се уреди в борд за 1400 лв. заплата

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Горкият Андрей Иванов, ЖАЛЯТ го негови колеги общински съветници. Бившият шеф на СОС, който яко се насоса неколкократно с имотни сделки, бавене на връщането на Общинска банка и по други скандали случаи, се уреди с блага служба.


Явно не му стигат 500 лв. месечно като общински съветник, та човекът с десетки апетитни имоти и 120 години стаж кацна в борд, отбелязва в новия си брой седмичникът Супер 19'.


Срещу участието си в съвета на общинския фонд той ще взема нещо като 1400 лв. на месец. Тези пари се дават за две заседания по най-много час на месец. Второто е и добър повод да се получат паричките за изнурителния труд на овластените.


Общинари пресмятат, че загубил заплатата на шеф на Общинския съвет от около 2000 лв. след “оставката” си по-рано този месец, на Иванов едно на друго нищо не му се губи с 1900 лв. от новите постове.


Така няма да му се налага да прибягва към спестяванията от дългогодишната и успешна дейност за милиони на семейните фирми на клана Иванови.


За Андрей обаче имаше и лоши новини. Оказа се, че бе пресечена сделка за нови 4 милиона на близката до него фирма Аксиор. Напомняме, че веднъж вече тя усвои за докладче с гордото име системен интегратор 3,7 млн. лв. Апетитът на съпруга на опасно близката до Иванов депутатка Стефани обаче явно не секва.


Поръчката беше прекратена в четвъртък, ден след като част от червените съветници внесоха доклад в СОС с искане за спирането й. Мотивите са, че на финалната права остана единствено Аксиор, която се свързва с Андрей Иванов. Останалите трима участници бяха елиминирани, защото офертите им не отговарят на техническите изисквания.


Много вероятно е останалите три фирми в конкурса нарочно да не са спазили изискванията - "само и само да спечели Аксиор", допусна Кадиев. "Как си представяте фирми с над 15-годишна история и по 200-300 програмисти да не знаят какви са условията на поръчката", попита той.


“Елен Герджиков беше член на комисията по избор на победителя в търга за е-управление на Столична община. Спирането на поръчката е акт от негова страна да не се шуми около случая, както и да е еманципира от Андрей Иванов”, каза Калоян Паргов от БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв