Свързани новини

27.01.2012 16:16

Атанасов: Първанов е чадърът на Трактора

Видян 2419 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На специална пресконференция Атанас Атанасов от ДСБ прозова прокуратурата да изясни кой и защо е прикрил ролята на бившия президент Георги Първанов в прикриването на "Октопода". Само преди няколко дни бившият контраразузнавач даде показания по делото срещу бившия офицер от ДАНС Алексей Петров. В съдебната зала Атанасов заяви, че соченият за бос на организираната престъпна група "Октопод" е бил връзката между доскорошния държавен глава и бившият главен прокурор Никола Филчев.


"През 2003 година тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е издал заповед за уволнението на Алексей Петров. Това е станало по препоръка на тогавашния директор на Националната служба за сигурност Иван Чобанов. Тази заповед така и не се превежда в изпълнение. Имам сведения от много достоверен източник, че Георги Първанов е причината Петров да остане на поста си", заяви днес Атанасов.


Тъмносиният Атанасов призовал главният прокурор Борис Велчев да нареди на подчинените си да изяснят обстоятелствата около заповедта на Петканов и допълнил, че ако Велчев не предприеме тези действия, подозренията за прикриването на ролята на Георги Първанов в "Октопода" щели да паднат върху него, пише Днес.бг. Бившият шеф на контраразузнаването допълнил още, че за него било необяснимо защо прокуратурата нищи само назначаването на Алексей Петров в ДАНС, но не и неизпълнената заповед за уволнение. Атанасов допълнил, че има сведения, че Иван Чобанов е бил разпитван при досъдебното производство по делото “Октопод“.


"Защо Чобанов не е призован като свидетел. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е запознат детайлно с досъдебното производство. Защо не повдига въпроса?", зачудил се той.


Депутатът лансира версията, че Чобанов не е призован по делото заради близките му отношения с вътрешния министър и припомни, че Цветанов и бившият шеф на Националната служба за сигурност са били по едно и също време съветници на премиера Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР.


Атанас Атанасов допълнил още, че ако бъде призован отново като свидетел по делото можел да даде детайлни сведения за ролята на Георги Първанов в неизпълнението на заповедта за уволнение на Алексей Петров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева