Свързани новини

13.01.2012 12:04

Ревизия за ордените "Стара планина"

Видян 5096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил оттук-нататък хубаво да се премисля, когато се правят предложения за награждаване с най-високото държавно отличия - орден "Стара планина", става ясно от стенограмата на последното заседание на Министерския съвет, информира БиНюз. "Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден Стара планина, не мога да си го обясня с какво", пита се на глас пред министрите премиерът. "Истински се надявам новият президент, а, разбира се, и всеки един от вас, който внася предложение, нека го прецизира.
Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент”,
 казал още Борисов. Поводът за репликите по адрес на Марин е предложението за награждаването на шефа на "Главболгарстрой" Симеон Пешов, номиниран за "Стара планина" от строителната министърка Лиляна Павлова. Борисов заявява пред всички, че той я е помолил да си оттегли предложението. Министър Младенов е получил задачата да представи анализ на раздаваните от президента Първанов ордени през двата му мандата, за да не "олеква" най-високото държавно отличие. Според премиера не е много редно в края на мандата на стария президент да се прави това, нека новият държавен глава има думата:


„Ако новият президент прецени, тогава съответно, да се направи във връзка със 70-годишнината. Аз продължавам да считам и се надявам новият президент – разбира се, ние трябва да помогнем за това с нашите предложения –
действително, носителите на орден „Стара планина” да бъдат хора, които са безапелационни и без конкуренция в своята дейност".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци