Свързани новини

12.01.2012 12:27

Горя завод Оргахим в Русе

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голям пожар избухна снощи в русенския завод "Оргахим", информира бТВ. Огънят бил придружен от многобройни взривове, а стихията е била овладяна и напълно потушена късно през нощта, съобщиха от нюз.бг.


Сигналът за пожара е бил подаден в 21.03 часа на телефон 112. На мястото на инцидента в цеха за алкидни смоли са пристигнали екипи на полицията и пожарната, които евакуирали работещите в него шест души и отцепили района.


Пристигналите пожарни екипи установили, че застроената площ на горящото помещение, чиято конструкция е стоманобетон, е около 10 дка, а при инцидента се е срутил покривът на цеха.


Броени минути след това били свикани областният и общинският щаб за извънредни ситуации.


По разпореждане на министър Цветанов са предислоцирани четири пожарни автомобила със сили и средства на пожарните управления във Велико Търново, Силистра и Разград.


Според полицията пожарът е локализиран своевременно в района на цеха, който се намира непосредствено зад административната сграда на завода.  


Данните от мобилната станция на Регионалната еколаборатория в Русе не показват превишаване на химичните вещества във въздуха при потушаването на пожара, информира БНР. Станцията е започнала измервания 1 час след получаването на сигнала за инцидента във фирмата снощи.
Моментни превишавания на стойностите на въглеводород и озон са регистрирани между 0.00 и 3.00 часа, но няма опасност за здравето на хората и околната среда, съобщават от екоинспекцията.
Тази сутрин са взети водни проби от канализация на „Оргахим” и от устието на река Русенски Лом при река Дунав.
Работниците, които са били дежурни тази нощ в опожарения цех за алкални смоли, са успели да излязат навреме и са били прегледани от медицинските екипи на място. Съобщава се за трима пострадали, а още днес ще започнат следствени действия, които да установят причините за избухване на пламъци в цеха за алкидни смоли. Областният управител Стефко Бурджиев ще назначи междуведомствена комисия, която да направи преглед на всички предприятия в района, работещи с леснозапалими химически вещества. Тя трябва да провери дали навсякъде има планове за действия при екстремални условия и система за ранно оповестяване на инциденти.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи