Свързани новини

10.01.2012 13:02

Марин със “Стара планина” за принос във военно-патриотичното възпитание

Видян 2046 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепрезидентът Ангел Марин се сдоби с най-високото държавно отличие - орден “Стара планина”. Президентът Георги Първанов дава ордена на генерала за изключително големитему заслуги към Република България, активното му участие в обществено-политическия живот на страната и голямият принос във военно-патриотичното възпитание на младите хора и гражданите. “В лицето на Ангел Марин виждаме един от големите строители на Българската армия в един много дълъг период – от 60-те години до днес. Развълнуван съм от тази особена церемония, защото тя е по-различна. С това държавно отличие, изразявам от своя страна и от страна на Министерски съвет, признанието си към Ангел Марин за изключително големите му заслуги към Република България”, заяви Първанов. Ангел Марин благодари на президента за хубавите думи и каза, че в годините на т.нар. преход, сме позабравили речника от хубави думи, а използваме лошите, които сеят враждебност. Вицепрезидентът благодари и на неправителствените организации, които са го подкрепили. „Надявам се, наградата да не е за дълги години стаж и живот, а за това, което съм направил. Не съм го направил толкова добре, колкото е могло. Продължавам да търся баланса между „мога”, „трябва” и „искам”, каза Марин.


По думите му – 70 години не стигат, за да достигнеш до истината за живота. „Постигал съм върхове, според възможностите си, но винаги може още”, каза той. Според него - трябва да има мяра в награждаването, но същевременно има много хора в България, които заслужават награди, а ние не ги виждаме.


Като офицер, ген. Марин има значителен принос за изграждането и развитието на Сухопътните войски в Българската армия. От присвояването на първо офицерско звание, до преминаването в резерва, служи на различни длъжности в Ракетни войски, като от 1990 до 1998 г. е командващ Ракетни войски и артилерия в Сухопътните войски. Правителството мотивира награждаването му и с изключителен принос в работата с българите, живеещи извън пределите на страната.


 


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и