Свързани новини

04.01.2012 17:35

Кофти баровец излиза срещу Обама

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата година в САЩ започна под знака на борбата за власт, подплатена с милиони в зелено. Бившият губернатор на щата Масачузетс - 64-годишният Мит Ромни, който се изръси с 2 милиона и 850 000 долара само за атаки срещу другите кандидати, спечели гласуването в щата на царевицата Айова за президентската кандидатура на Републиканската партия. Той задмина бившия сенатор Рик Санторум едва с 8 гласа. Той трябва да се бори с 44-ия държавен глава Барак Обама, който ще е кандидатурата на Демократите, за поста в Белия дом през ноември.
Именно Ромни се оказа най-богатият кандидат-президент през последните 10 години и третият най-заможен въобще. Състоянието на надменния бизнесмен, който и през 2008 година възнамеряваше да участва в изборите, но след това подкрепи Джон Маккейн, се оценява на 250 милиона долара.
Ромни води пред бившия губернатор на Пенсилвания Рик Санторум с 8 гласа. Ромни е получил 30 015 гласа, а Санторум 30 007. И двамата са получили по 25 % подкрепа от гласоподавателите. Трети е Рон Пол със спечелени 21%.
„Нищожната преднина на Ромни от 8 гласа дойде при гласували общо 122 255 избиратели“, каза председателят на Републиканската партия в Айова Мат Строун.
Ромни спечели 25% от гласовете в първата надпревара в борбата във всеки щат за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент, който ще се състезава с Барак Обама на 6 ноември.
Очаква се претендентите за кандидатурата на Републиканската партия  да заминат за Ню Хемпшир. „Тази нощ Америка спечели. Ние ще променим Белия дом и ще си върнем Америка“, обяви Ромни преди да напусне Айова и да се насочи към Ню Хемпшир.
Губернаторът на Тексас Рик Пери, един от претендентите за номинацията на Републиканската партия, заяви, че може да се откаже от надпреварата.
През следващите 6 месеца ще бъдат проведени първични избори във всеки от 50-те щата. Кандидатът на Републиканската партия ще бъде утвърден през август, три месеца преди президентските избори.
Само преди ден Мит Ромни заяви категорично, че САЩ няма да даде и долар за спасяването на Европа. „Европа трябва сама да разреши дълговата криза в еврозоната без помощ от САЩ“, каза кандидатът за президент на републиканците.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог