Свързани новини

22.12.2011 11:28

Снеговалежът затрудни движението по пътната мрежа

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи, при които има 1 загинал и 20 ранени, от които 1 с опасност за живота, информира нюз.бг.


За района на София са станали 124 леки и 8 тежки катастрофи с 8 ранени, съобщиха от Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция".


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени.
По високите и усойни места има заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават.


АМ "Марица" - пътната настилка е мокра; АМ "Хемус", "Тракия" и "Люлин" - мокра и заснежена.


Сняг вали в областите Пазарджик, Габрово, Благоевград, Кюстендил, Търговище, Хасково, София, Ст.Загора, Смолян, Пловдив, В.Търново, Разград и в районите на Троян, Априлци и Котел.


От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че проходът Троян - Кърнаре е затворен за товарни автомобили. Останалите превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.


По път ІІ-37, Пещера-Батак-Доспат всички МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полу-ремаркета.


Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Дюлински - затворен за товарни автомобили и Върбишки - затворен за целия зимен сезон.


Проходът „Предела" също е затворен за автомобили, както и за автомобили с ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Районно управление КАТ и „Пътна полиция" в Разлог.


Желателно е водачите да се движат с вериги или поне да разполагат с такива в автомобилите си, тъй като на много места под снежната покривка има заледявания.


Повече от 50 см е снежната покривка на Предел. От 4.00 часа тази сутрин фирмите, отговарящи за почистването работят, но заради обилния снеговалеж почистването е много трудно.


Затворен за автомобили и такива с ремаркета и полуремаркета е и пътят Разлог - Юндола - Велинград. Въведено е ограничение на скоростта на територията на цялата община Разлог, има изискване и автомобилите да спазват дистанция.


Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци, -Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков между км 39 и 86 и по пътя Бургас - Слънчев бряг с обход през Бургас - Каблешково и Тънково.


Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 12 тона по пътя Рупци - Червен бряг. Обходът е през Луковит - път ІІІ 306 - Червен бряг и обратно.


Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 15 тона по пътя Черноочене - Кърджали с обход: за посока Хасково - Кърджали по път І-5 - път ІІІ-505 - с.Манастир - път ІІІ 507 - с. Долно Войводино - с. Горно Войводино - с. Мост- с. Чифлик - Кърджали. За посока Минерални бани - Кърджали през път ІІІ-506 - път ІІІ-806 - път І-5 - път ІІІ-505 - с.Манастир - път ІІІ-507 - с. Долно Войводиново - с. Горно Войводиново - с. Мост


Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, прохода на Републиката, по пътя Нови Искър - Лакатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград, и Момчилград-Крумовград.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци