Свързани новини

21.12.2011 16:44

Четирима напускат Волен, парламентарната група е пред разпад

Видян 1714 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още четирима депутати напускат "Атака". Това са Огнян Тетимов, Борислав Стоянов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров. Решенията им да напуснат лидера на националистите обяви парламентарният шеф Цецка Цачева в началото на днешното пленарно заседание, предаде БГНЕС, цитирани от дир.бг. "Атака" ще бъде алтернативата на това управление, заяви лидерът на партията Волен Сидеров пред делегатите на националния сбор на "Атака" днес. И да разбият парламентарната група, ще продължа да защитавам идеите си с енергията, която имам, докато съм жив, декларира Сидеров. Единственият начин да се справят с мен е физическото отстраняване, но има достатъчно млади хора, които да поемат щафетата, заяви той, цитиран от БТА. Днес четирима депутати са напуснали групата и най-вероятно те ще заявят своята принадлежност към ГЕРБ, посочи Сидеров. Той призова местните структури на районите, от които са избрани "отцепниците", да призоват народните представители, напуснали групата, да напуснат и парламента. Целта е да бъде разбита партията, да се удари финансово чрез субсидията и така да не могат да се изпълняват основните й функции, посочи още Волен Сидеров. Той отчете като своя грешка, че при разпадането на групата на РЗС не си е направил съответните изводи.  Ударите срещу партията няма да спрат, каза Сидеров и поиска останалите членове на парламентарната група да декларират дали ще останат. Заканата на американския посланик се изпълнява, но не е така лесно да ме унищожат, защото те знаят, че не съм лесен и вие знаете, че няма да се предам, обърна се той към делегатите.  Остава ние да решим кой ще бъде в отбора, с тези хора ще продължаваме напред, призова лидерът на "Атака".


Не е вярно, че "Атака" не е поставяла условия на ГЕРБ - ние имахме изисквания да се работи в името на националните интереси на България, заяви Волен Сидеров. По неговия разказ ГЕРБ не са отказали направо на "Атака" приемането на идеите им, а са действали по "хитър и йезуитски" начин, като са ги отлагали във времето. Излъгаха ни, че може да се случи отпадането на новините на турски език, не приеха и промяната в Закона за политическите партии, която да отнеме възможността да се крадат субсидии, нито предложенията ни за регулация на лихвите и на финансовите пазари, каза Сидеров.


Когато осъзнахме, че изборите се произвеждат по криминален и брутален начин, заявих, че ГЕРБ не може да разчита на нито един ден подкрепа в наше лице, посочи лидерът на "Атака".


Ограбването на България, започнато при Иван Костов, продължено през кабинетите на Сакскобургготски и Станишев, продължава сега, така че няма никаква разлика между тези премиери и сегашния, коментира Волен Сидеров. Ако Бойко Борисов е най-харесваният премиер, значи българското общество е от мазохисти, добави той.


Емоционалното изказване на Сидеров продължи повече от час и беше прекъсвано от възгласите на делегатите, които преди речта го посрещнаха на крака. За малко смут внесе знаменосецът, застанал край трибуната, който припадна и беше изведен на чист въздух.


Преди това депутатът Десислав Чуколов заяви, че с репресиите си Борисов и Цветанов не могат да го уплашат.


Часове преди заседанието полицията провери сигнал за бомба в централата на "Атака", но не откри нищо. 


По-рано Бойко Борисов коментира случващото се в "Атака" така: "Всяка партия да си гледа своите вътрешни правила и действия. Отдавна не се интересувам от тази партия. Не ги следя. Хайде да не им давам оценка. Нито ги познавам тези депутати, (напусналите днес) нито ме интересуват. Те не са ни нужни”. По повод твърденията, че вероятно субсидията на напусналите ще бъде прехвърлена на ГЕРБ, той бе категоричен, че партията му няма нужда нито от техните парите, нито от тези на останалите независими депутати.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се