Свързани новини

09.12.2011 14:51

МВР разкри огромна подземна ферма за канабис

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-съвременната и най-добре оборудваната ферма за канабис беше разкрита от шуменските полицаи, а две лица са обявени за общодържавно издирване, информира Дарик Нюз. Работилницата за дрога се е помещавала в шивашка фирма за специализирано работно облекло в Нови пазар, на 4 м под земята. В склада за платове на фирмата полицаите открили две електрически табла, едното от които бутафорно, отварящо се като врата към подземно помещение, в което се влизало със стълба. Под земята полицаите разкрили 4 стаи, в които се отглеждали растенията. Иззети са 550 саксии, три чувала със суха листна маса с тегло над 6 кг, саксии с подрастващи растения и две опаковки с покълнали семена от канабис. Според специалисти, ако откритото и иззето количество бъде изсушено, ще е около 100 кг.


Помещенията били изключително добре оборудвани, вътре имало много електроника и техника, във всяка една от стаите са били монтирани по 12 осветително-нагревателни тела, чието включване било автоматизирано. Помещенията били добре топлинно и хидроизолирано, имало датчици за измерване на температурата и влажността на въздуха, както и изградена вентилационна система, като в три от стаите били монтирани въздушни филтри. В помещенията са открити още сушилня за листната маса, центрофуга, торове и семена от канабис.


Полицаите извършили претърсване и в офиса на фирмата, като са намерени и иззети малки количества марихуана, компютърна конфигурация и тефтери.


"Цената на един килограм от този канабис струва от порядъка на 12-15 000 лв., тоест той е с много добри качества и показатели", обясни шефът на ОД на МВР-Шумен комисар Любомир Христов. По думите му в тази ферма се е реализирал пълният цикъл за отглеждането на растенията. Христов уточни, че най-вероятно фермата за канабис е създадена преди 6 месеца.


От полицията и прокуратурата не оповестиха подробности за издирваните по случая, нито на колко години са, нито дали са чужди граждани. Стана ясно единствено, че единият от тях и друг път се е занимавал с такъв вид дейности.


"Единият от собствениците на фирмата не е разпитван към момента, разпитвани са свидетели, работещи във фирмата служители и такива, които не работят по трудов договор в този шивашки цех, включително имаме и разпит пред съдия", заяви окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова.


Разкриването на фермата за производство на канабис е плод на продължил 2 месеца труд на служителите на шуменската полиция, уточни комисар Любомир Христов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец