Свързани новини

02.12.2011 12:42

Европейски фискален съюз ще бори кризата

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че европейските нации започват да създават „фискален съюз” със строг бюджетен надзор, за да се справят с дълговата криза в еврозоната, предаде АФП, цитирани от Фокус.
„Ние не само говорим за фискален съюз, но ние започваме да го създаваме”, каза Меркел в реч пред германския парламент. Тя подчерта, че става дума за „фискален съюз със строги правила, поне що се отнася до еврозоната”.
„Ако някой беше казал преди няколко месеца, че в края на 2011 година ще говорим много сериозно за Европейски стабилизационен съюз, Европейски фискален съюз и въвеждането на бюджетна интервенция в Европа, то бихме го сметнали за луд. Днес всичко това е на дневен ред”, заяви Ангела Меркел. Думите на канцлера дойдоха само няколко часа, след като френският президент Никола Саркози обяви, че заедно с Меркел, като лидери на най-големите икономики в Европа, през следващата седмица ще представят нов план за спасяване на Европа от дълговата криза и за спасяване на еврото.
Саркози разкри малко подробности за това какво ще представлява тази „нова Европа”, но посочи, че Париж и Берлин ще настояват за ново споразумение, което да замени Договора от Маастрихт.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде