Свързани новини

02.12.2011 12:26

Правителствена болница: Успешните ни трансплантации са 80%

Видян 1899 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителствена болница изпрати до медиите декларация, с която опровергава обвиненията на Центъра за защита правата в здравеопазването, че болница "Лозенец" е нелегитимна за извършването на детски чернодробни трансплантации. В декларацията се посочва, че успеваемостта на детските чернодробни трансплантации в болница "Лозенец" е 80 процента, което е огромно постижение на българската медицина и на лекарите в болницата.


На 28 ноември организацията разпространи данни, че от 2008 г. до 2011 г. в болница "Лозенец" са извършени 10 детски чернодробни трансплантации, като пет от децата са починали още през първия месец след операцията, а две са насочени към ретрансплантация в чужбина. Тогава от центъра обявиха, че ще сезират прокуратурата и поискаха премиерът да уволни директора на болницата д-р Любомир Спасов.


В ответната декларация д-р Спасов обаче твърди, че от 2004 година до сега в университетската болница са направени общо 80 чернодробни трансплантации, от които 22 са били на деца. В документа се казва още, че успеваемостта им съответства на средната за Европа - 80 процента, което е огромно постижение на българската медицина и на лекарите в болницата.


Според ръководството на бившата Правителствена болница изнесената от неправителствената организация статистика, не само не отговаря на истината, но и показва и невероятна некомпетентност по отношение на трансплантациите.


"Това не са само операции, а дълъг следоперативен процес, в който борбата за здравето продължава с години", се казва още в декларацията. От болницата заявяват, че българските граждани трябва да знаят, че тя отговаря на всички нормативни изисквания и притежава необходимите професионални и материални ресурси за осъществяване на тази сложна, високотехнологична медицинска дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за