Свързани новини

30.11.2011 10:21

БДЖ и синдикатите седнаха на масата на преговорите

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След едноседмична стачка в БДЖ, ръководството на холдинга и синдикатите отново ще преговарят, предаде БНР.


Поканата за преговори не означава, че се отказваме от плана за съкращения, категоричен бе шефът на УС на БДЖ Владимир Владимиров. От петте стъпки от реформата няма как да се отстъпи, но нека да изслушаме колегите и може да се постигне разбирателство.


Синдикатите заявиха, че не очакват нищо от преговорите. Очаквам да изслушаме монолога на г-н Владимиров, но независимо от това ние сме готови да отидем на среща. Очаквам да има разум в бройката на съкращенията, каза Петър Бунев от КНСБ.


Премиерът Бойко Борисов каза, че се надява железничарите да прекратят стачката, за да не фалира дружеството. Транспортният министър Ивайло Московски днес заминава за Берлин, където ще разговаря с кредиторите за отсрочка от няколко месеца, в която да не се пристъпва към изземане на активите.


По повод предстоящите днес преговори на ръководството на БДЖ и синдикатите, министърът на транспорта Ивайло Московски призова протестиращите да бъдат мъдри и да се отнесат с разбиране към оздравителните мерки. Държавата няма как да отстъпи от позицията си за необходимите съкращения в БДЖ, и тя ще остане непроменена, подчерта министърът:


Имам призив да бъдат мъдри и разумни и да примат мерките, които сме приели, за да оздравим компанията и да я извадим от тежкото състояние, в което се намира. Преговорите показват, че вратата винаги е отворена, няма отдръпване, няма нежелание от наша страна за преговори, но ние твърдо ще си стоим зад позициите, които сме взели. Разчетът е ясен. Съкращенията на този брой хора означава 25 милиона лева икономии за следващата година, които са ни необходими.


Снощи в Брюксел Ивайло Московски съобщи, че е получил подкрепа за необходимостта от реформи в БДЖ от Европейската комисия, която обаче не се е ангажирала с оценка за съкращенията на хора и спирането на влакове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог