Свързани новини

29.11.2011 17:56

СДС алармира за скандална сделка за жп линия

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международен търг за реконструкция и електрификация на ЖП линия Димитровград – Свиленград е спечелен от фирма Терна АД. Нейната финансова оферта обаче е едва петата подред в класирането, алармираха на пресконференция от СДС.
Обществената поръчка е финансирана 80% от кохезионния фонд и 20% от националния бюджет. За изпълнението на проекта са кандидатствали 10 фирми. С решение от 2 септември 2011 г. търгът е спечелен от фирма, чиято финансова оферта е едва петата подред в класирането. Разликата с първата фирма е 40 милиона лева.
"Когато става въпрос за оферта от 95 милиона лева, а в крайна сметка печели фирма със 136 милиона лева без ДДС, разликата от 40 милиона е доста притеснителна", каза Борис Марков, който беше председател на предизборния щаб на СДС. Той добави, че същата тази фирма има недовършен друг обект на БДЖ, чието финализиране е трябвало да стане още през 2009 г. Въпросът с обществената поръчка ще бъде внесен като питане в парламента към транспортния и финансовия министър от депутата Любомир Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева