Свързани новини

29.11.2011 17:12

Обявиха Андерш Брайвик за невменяем

Видян 7983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Андерш Беринг Брайвик, касапинът от Норвегия, който хладнокръвно изби над 70 младежи преди няколко месеца бе обявен за невменяем, съобщава БИ Би Си.Психиатрите, на които беше възложено да се произнесат за наказателната отговорност на Андерш Брайвик, смятат, че авторът на кръвопролитията е болен от параноидна шизофрения и не е осъзнавал същината на действията си в момента на инцидента. Двама от психиатрите са написали в докладите си, че той е живял в своя "собствена налудна вселена, където всичките му мисли и действия се ръководят от заблуди".
Екстремистът, който уби 77 души, е много вероятно да не влезе в затвора, а да бъде въдворен в психиатрично заведение. Последната дума за наказателната отговорност на Брайвик ще има съдът, който обикновено признава препоръките на експертите. Припомняме, че въпреки признанието, че е планирал и извършил атаките, Брайвик не се призна за виновен по обвиненията в тероризъм, което означава, че процесът ще се проточи. Норвежецът може да получи максимум 30 години затвор, ако съдът все пак реши да го осъди за извършването на престъпления срещу човечеството.
"Аз съм военен командир на норвежкото движение на съпротивата и на Тамплиерите на Норвегия. Отказвам да приема компетенцията на този съд, защото той поддържа идеология на омразата и мултикултурализма. Признавам фактите, но не се признавам за виновен", заяви Брайвик на първото си публично изслушване в съда на 14 ноември. Според прокуратурата най-вероятно окончателните обвинения срещу него ще бъдат готови в края на годината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей