Свързани новини

10.11.2011 12:05

Жителите на Катуница: Няма да допуснем Рашкови обратно

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрежението в Катуница продължава да тлее. В интервю за бТВ "царица" Костадинка, жената на Кирил Рашков, по-известен като "цар Киро", обясни, че в къщите на фамилията няма нито злато, нито спестявания. Припомняме, че вчера домовете на ромския клан бяха тарашени от полицията. По време на обиска Костадинка заяви, че тя и фамилията й не се страхуват, тъй като не се чувстват виновни за нищо.


Адвокатът на Рашкови пък беше категоричен, че негативните настроения в Катуница са главно срещу внуците на Кирил Рашков. Иначе като цяло делото нямало проблем със самия цар Киро.


Според жителите на Катуница обаче истината е друга – негативното отношение е към цялата фамилия.


„До този момент фамилия Рашкови дължи на общината около 25 000 лева. Вече е образувано дело по част от вземанията”, заяви Димитър Здравков – новоизбран кмет на община Садово.


Рашков разполага с 9 имота, 9 земеделски площи и 5 производствени площи или сгради. Според кмета голяма част от тях нямат необходимите законови документи, а част от тези, за които такива документи са предостаявени, не отговарят на обшинските проекти.


За бившата кметица на Катуница София Христева Кирил Рашков казва, че тя е посочена от него за поста. Демонстрира близки отношения с нея, които обаче в последствие се влошават.


Според Христева обаче отношението й към него никога не се е променяло – то винаги е било официално, а  тя винаги е била на страната на законността.


„Стрещите ми с него са били по повод неговата дейност. Те са били в общината в присъствието на много хора. Стрещала съм се с Рашков и по повод множеството жалби на хората, които живеят в близост до него, на така наречената Улица на Кирил Рашков – име, което аз не одобрявам”, споделя бившата управителка на селото.


Димитър Здравков и Веселин Христев са сред хората, които през последните месеци непрестанно подват жалби за обиди и заплахи, отправяни им от членове на фамилията Рашкови.


Те споделят за множество заплахи, отправяни им в заведения, както и за тормоз над техни деца, налаган от страна на по-малките внуци на Кирил Рашков.


При направена забележка към членовете на фамилията на 22 септември обаче нещата загрубяват. Кирил Рашков от своя страна подава жалба за отправяни му пред неговия дом заплахи.


Димитър, Веселин и техният приятел Иван биват привикани и дори за кратко арестувани от полицията, за да дадат обяснения за случилото се. След като става ясно, че и Веселин е давал показания за случилите са на 22 септември събития, той получава нови заплахи за живота му, както и за живота на неговата приятелка и неговата майка. Застрашителните слова са отправени лично от Кирил Рашков, който е бил придружаван от неговата дъщеря и един от внуците му.


Вечерта на 23 септември цялото напрежение в ситуацията ескалира още повече, за да доведе до злополучните събития с прегазването на 19-годишния Ангел.


Веселин разказва, че във въпросната вечер, след кратко посещение в дома на Ангел, пътят на автомобила му е пресечен от дестина превозни средства с роми в тях. Колите, сред които и бусът-убиец, са предвождани от внука на Рашков – Кирчо.


Той излиза от автомобила си, държейки дълга сабя. Посяга да удари Веселин.


В този момент се намесва Ангел, който се притичва на помощ. Изтичва до близка улица, където смята, че ромите нанасят бой на някой от съседите му.


В това време бусът-убиец се отделя от колоната от ромски возила и се насочва към младежа, блъска го, поваля го на земята, прегазва го и завива към къщата на Рашков.


Останалите автомобили също отиват в тази посока.


Няма шанс да се помирим с тази фамилия, категорични са жителите на Катуница.


„Не е въпросът да си платят – искаме правиосъдие и изселване”, казват хората.


Те твърдят, че жителите на цялото село, както и полицията, са наясно, че Рашкови не могат да се върнат в Катуница.


„Ще се вдигнем всички на крак, а имаме и подкрепата на много хора от цяла България. Няма да допуснем Рашкови обратно”, категорични са хората от Катуница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е