Свързани новини

09.11.2011 12:56

Дирят с металотърсач златото на "цар Киро"

Видян 2219 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От началото на деня в Катуница е в ход обстойно претърсване на имотите на небезизветсната ромска фамилия Рашкови. На мястото са Васил Марков, адвокат на фамилията и "царица" Костадинка.


Претърсването на къщата на дъщерята на Кирил Рашков – Събка, продължава и в момента. Полицаи и трима служители на Археологическия музей в Асеновград обходиха с металотърсачи двора и вече разкопават в един участък от него.


Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов заяви, че не става въпрос за полицейска акция, а за продължаващи действия на органите на реда във връзка с няколкото досъдебни производства срещу семейство Рашкови.


Днес конкретно става въпрос за работа, възложена от Окръжната прокуратура в Пловдив - да извършим допълнителни претърсвания в една от къщите на семейство Рашкови. Не е изключено да има и още такива, както и са назначени множество експертизи, допълнителни огледи - това е част от цялостната ни работа. Все още продължават действията по идентифициране на дактилоскопията, която беше открита на оръжието, така че в законоустановения срок ще приключим разследването и ще обявим резултатите.


От своя страна адвокатът на Рашкови - Васил Марков, заяви, че няма представа за какво е претърсването. Той подчерта, че още няма връчени заповеди за събаряне на имотите на фамилията. По думите му семейството няма да завежда искове за унищоженото имущество.


Костадинка - съпругата на Кирил Рашков, беше категорична, че ще обжалват актовете на РДНСК. Ако бутнат къщите ни, сме готови да си построим нови. Никога, до 23 септември, не сме имали проблеми с хората в Катуница, затова ще се върнем независимо дали ни искат или не, категорична е тя. Според Костадинка фамилията няма вина за случило се и за смъртта на двете момчета. Тя подчерта, че бойният арсенал, който беше открит в един от имотите им, е подхвърлен от полицията или от техни врагове. В момента семейството живеело в София и се издържало със заеми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!