Свързани новини

01.11.2011 09:53

Гледат делото за касиране на избора на Хасан Азис

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Административният съд в Кърджали даде ход на първото дело за касиране на кметски избор в рамките на Избори 2011 в България, образувано по жалба на ГЕРБ, информира Дарик Нюз. В жалбата се иска повторно преброяване на бюлетините на база на допуснати нарушения и касиране на изборите.


След като изслуша страните по делото - народният представител Цвета Караянчева, кметът Хасан Азис, представляващите ги адвокати и ръководството на ОИК, съдията Виктор Атанасов определи, че броенето на действителните и недействителни бюлетини от всичките 133 избирателни секции, касаещи вота на кандидатите за кмет от ДПС и ГЕРБ Хасан Азис и Илия Илиев, може да започне. То ще се извърши в присъствието на страните по делото и ще бъде прекратено, ако една от страните липсва.


В хода на делото стана ясно, че представителите на ОИК в Кърджали и кмета Хасан Азис намират жалбата на политическа партия ГЕРБ за напълно неоснователна. Не са налице нарушения, които да водят до опорочаване на вота, убедени са адвокатите на градоначалника.


Съдия Атанасов допусна исканите от страните свидетели по делото до разпит, което ще стане в едно от следващите заседания на съда.


Адвокатът на Цвета Караянчева Маргаритов посочи пред съда доводите, поради които иска повторно преброяване на бюлетините. Те са свързани с констатирани нарушения по време на изборния ден. Адвокатът твърди, че са гласували лица, които от години не са в България и нямат настоящ адрес, че имало лица с право да гласуват, но недопуснати до урните, предварително подадени бюлетини преди да се влезе в „тъмната стаичка", присъствие на лица в изборните секции, които по закон нямат право на това.


„Опитът ми показва, че няма как да се свие разликата между двамата кандидати, тя е над 11 000 гласове и преброяването едва ли ще я промени съществено", коментира пред медиите след заседанието съдия Атанасов. Той се надява, че след два-три дни броене самите ищци ще поискат прекратяване на делото след като се убедят в „безсмислието на това начинание". „Аз няма да прекратя делото, защото не искам да останат никакви съмнения, че съдът взема страна или пречи", каза още съдия Атанасов.


 


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на