Свързани новини

31.10.2011 12:44

ГЕРБ спечели балотажа в Приморско само с 29 гласа преднина

Видян 1615 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Приморско кандидатът за кмет на ГЕРБ Димитър Германов спечели балотажа пред опонента си Димитър Димитров само с 29 гласа преднина. Загубилият беше на поста 4 мандата до 2007 година и сега се кандидатира пак от името на коалиция. Очаква се да бъде поискано ръчно броене. Същевременно жителите на гоцеделчевското село Копривлен ще гласуват още веднъж, тъй като и двамата участници на балотажа на изборите са получили абсолютно еднакъв брой гласове - 486.
Нова дата за вота трябва да бъде обявена до края на годината, съобщава bTV.


„Това не е нито победа за мен, нито за моя опонент, а загуба за селото”, коментира независимият кандидат за кметския пост Иван Динчев. Той обясни, че в 14-дневен срок след излизане на резултатите ЦИК трябва да уведоми за случая президента, който в още един двуседмичен срок трябва да насрочи нови избори и кампанията да започне отново.
„На практика нямаше диспути и изразяване на позиции. Всеки кандидат проведе кампанията си по начина, по който сметна за добре”, заяви още Динчев.


Според местните жители обаче битката за поста на кмета е много оспорвана, тъй като се действа с нечестни методи за спечелването й. Някои се оплакаха, че са били притискани да гласуват за настоящия кмет Димитър Баханов от БСП. Отправени им били и заплахи за работните места. Единият от тях е граничен полицай, разказа съпругата му
„Не всички са зависими от кмета, но определно има страх сред хората. Не смеят да декларират свободно кого подкрепят”, заяви друга жителка на Копривлен.


Друг фрапиращ случай е ситуацията в софийското село Негушево, община Горна Малина. Над 80% от бюлетините са невалидни, тъй като са без синьо мастило върху хартията, въпреки че се виждат следи от знака "Х". Никой от гласоподавателите обаче не се е оплакал, че химикалката в изборната стаичка не пише. Затова местните жители се съмняват, че тя е била с така нареченото симпатично мастило - което изчезва няколко часа по-късно.
В битка за кметския стол на община Горна Малина са независимият Емил Найденов, който се бори за трети мандат, и кандидатът на ГЕРБ Николай Стоилов. На първия тур Найденов е получил 95 гласа срещу 7 за опонента си.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп