Свързани новини

31.10.2011 10:43

Драматични балотажи

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последното денонощие беше белязано от драматични обрати в резултатите от преброяването на бюлетините поради малките разлики между гласовете подкрепящи всеки един от кандидатите. В повечето областни градове, където се проведе втори тур на изборите спечелиха кметовете на ГЕРБ. По последни данни от местните избори, цитирани от БНР, кандидати на ГЕРБ печелят в градовете:


Благоевград, Банско, Приморско, Варна, Поморие, Средец, Аврен, Ветрино, Вълчидол, Девня, Горна Оряховица, Велико Търново, Стралджа, Кула, Бяла Слатина, Козлодуй, Оряхово, Севлиево, Дупница, Кучериново, Априлци, Берковица, Брусарци, Буйчиновци, Вършец, Лом, Чипровци, Якимово, Лесичево, Панагюрище, Ракивтово, Плевен, Червен бряг, Родопи, Тутракан, Иваново, Силистра, Дулово, Доспат , Чепеларе, Драгоман, Златоград, Елин Пелин, Костинброд, Своге, Сливница, Казанлък, Раднево, Димитровград, Симеоновград, Каспичан, Ямбол, Елхово, Тунджа. От първия тур управляващата партия има 25 кмета.


 



ГЕРБ печели следните областни градове: Плевен, Пловдив, Ямбол, Русе, Варна, Благоевград, Велико Търново, Силистра, Смолян, Велико Търново, Ямбол, Стара Загора и Плевен



БСП има кметове в Ловеч,вероятно в Перник, Враца, Разград, Видин, Сливен.


 



Вуйчото на финансовия министър Симеон Дянков - Бенко Вълев, е новият кмет на град Априлци. За Вълев са гласували 57.25 от избирателите срещу 42.73 за досегашния кмет Младен Пелов.


 



В Несебър досегашният кмет на общината Николай Димитров печели срещу кандидата на ГЕРБ Атанас Терзиев. По първоначални данни, в две ключови селища - Обзор и Равда, Николай Димитров е променил резултата в своя полза след първия тур. Димитров каза, че приема изборната победа като признание за труда му и за усилията на колегите му от общинската администрация: Двойното доверие значи двойна отговорност. Всичко това, което сме запланували, тези проекти, които имаме, те са в ход. Сега ще се видят резултатите, които направихме. Аз смея да твърдя, че въпреки всичките критики и неоснователни нападки по мой адрес, ние останахме от частно-корпоративните интереси и постигнахме много резултати. Имаме много готови проекти, които ще дадат резултат през следващия мандат.


 



Кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов е новият кмет на Велико Търново, сочат окончателните данни от обработката на всички протоколи в общината. Той е получил подкрепата на 51,81% от действителните бюлетини. За кандидата на БСП Николай Илчев са гласували 48,19%. Панов заяви, че първата му задача като кмет ще бъде да се запознае с финансовото състояние на общината, а след това - снегопочистването.
Седем от осемте общини на Добричка област запазват старите си кметове, ГЕРБ губи Шабла, където новият кмет е Райна Бърдарова от БСП.


 



В Каварна трети мандат печели досегашният кмет Цонко Цонев, който е подкрепен от ГЕРБ.


Във Велинград кандидатът за втори кметски мандат на БСП Иван Лебанов води с над 2000 гласа пред Ангел Даскалов от ГЕРБ, това показва 30-процентовата обработка на протоколите.
В Белово досегашният председател на Общинския съвет Костадин Варев от "Гергьовден" води с 535 гласа пред кандидата на ГЕРБ Васил Савов.
В Панагюрище, Никола Белишки от ГЕРБ има преднина от 10 на сто пред независимия кандидат за кмет Димитър Димитров.


Кандидати на БСП печелят в Сливен, Търговище и Разград и в Ловеч.
Във Велико Търново кмет стана кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов, който води с 54%. Това съобщи Петър Живков от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД.


В Плевен кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков запазва преднина пред досегашния кмет Найден Зеленогорски. При обработени 85 на сто от секционните протоколи Стойков води с 50,93% срещу Зеленогорски, за когото са гласували 49,07 на сто от избирателите. Същевременно и от двете централи, според тяхното паралелно преброяване, потвърдиха победата на балотажа за кмет на Плевен на Димитър Стойков.


В община Хасково печели Георги Иванов с 58% срещу 42% за Иван Панайотов от ГЕРБ. Това означава, че Иванов ще остане на поста си за четвърти мандат.
Четирима са кметовете на ГЕРБ в Хасковска област. Най-драматичната беше битката в Ивайловград, където кандидатът на ГЕРБ Диана Овчарова спечели само с 45 гласа пред досегашния кмет Стефан Танев от БСП. Кметското място за Овчарова беше гарантирано с последния протокол. Така разликата между двамата претенденти е само 1 процент.


 



ГЕРБ печели изборите за местна власт в Димитровград с Иво Димов.
В Любимец ще управлява Анастас Анастасов, а в Симеоновград - Пейчо Стайков.
Новият стар кмет на Ямбол е Георги Славов от ГЕРБ, категорично показват резултатите от екзит пола. Кандидатът на БСП Мариета Сивкова успя да получи доверието на 40% от избирателите в Ямбол.
В община Тунджа Георги Георгиев от БСП, който се кандидатира за трети мандат, ще продължи да управлява, сочат данните от екзит пола.



Новият кмет на Община Видин е 33-годишният Герго Гергов, издигнат от БСП - Земеделски съюз "Ал. Стамболийски". Той спечели доверието на над 53% от избирателите.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов спечели втория тур на изборите срещу кандидата на коалиция "Гражданско единство" Александър Сабанов. В Гоце Делчев, родния град на новия президент, втори мандат печели социалистът Владимир Москов.
ДПС загуби Дулово, където следващите четири години ще управлява подкрепеният от ГЕРБ Юксел Ахмед, но запази Мадан и община Лъки.
Сини ще са кметовете в Карлово - Емил Кабаиванов, и в Перущица - Ради Манчев.
БСП загуби Ихтиман и Своге в полза на ГЕРБ.
В Елхово Петър Киров от ГЕРБ ще управлява втори мандат. Той беше предпочетен пред кандидата на БСП Татяна Дюлгерова.


Във Враца също има промяна - издигнатият от инициативен комитет Николай Ивановповеде пред кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова.
В три общини на Врачанска област вече са ясни новите кметове. Иво Цветков от ГЕРБ печели в Бяла Слатина, независимият Петър Данчев в Криводол и Красимир Петков от БСП в Роман.


В общините Козлодуй и Оряхово гласовете за кандидатите са близки и за обявяване на окончателните резултати се чака резултатът от всички секционни протоколи.


В Ловеч Минчо Казанджиев от БСП има 52%, а кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова има 47,55.


Йордан Лечков загуби кметския пост в Сливен. 57,63% от гласувалите на балотажа сливенчани са дали гласа си за кандидата на БСП ген. Кольо Милев, сочат данните от 98 обработени протокола. Това са точно половината от общо 186-те изборни секции на територията на община Сливен. Към момента от Общинската избирателна комисия съобщават и за голям брой невалидни бюлетини - 1061. Избирателната активност за местния вот в община Сливен беше 52%, за президентския - 49 на сто.
Управлението на БСП в Сливен ще започне с ревизия на империята Лечков, заяви пред БНР новият кмет:


Първо ще направим приветно състоянието на Общината. Всичко на светло- финанси, договори, администрация. Който и да е кмет е длъжен да направи такъв преглед и искам да кажа, че няма да бъдем реваншисти и няма да има политически метли и тези, които са си изпълнявали задълженията ще си останат да работят на същите места. Моят критерий е да се спазва закона и качеството на работа.


Срещу Лечков се водят 4 дела за длъжностни престъпления, като по 2 от тях беше оправдан, а по едно получи условна присъда. Според бившия кмет обаче те са били част от предизборната кампания.


 


Иван Тотев от ГЕРБ спечели изборите в Пловдив с 50,84% от гласувалите на втория тур. Неговият конкурент - досегашният кмет на града Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО-НИЕ и широка коалиция, остана втори с 49,16 %. Данните са на база 100% обработени протоколи.
Живко Тодоров от ГЕРБ печели кметското място в Стара Загора със 73 % срещу кандидата на БСП Бойчо Биволарски, сочат прогнозни данни на МБМД. По данни на Общинската избирателна комисия, организацията на втория тур на изборите е била много по-добра от първия.
Във Варна, на базата на 37.14 % обработени протоколи, с 60.41% печели Кирил Йорданов, който е подкрепен от ГЕРБ за четвърти мандат.
БСП обаче губи Смолян - там Николай Мелемов от ГЕРБ спечели изборите. Той пребори опонента си Дора Янкова с над 53 %. Мелемов обеща да изпълни предизборните обещания, без да нарушава приемствеността в работата на местната администрация: Конкретно всяко позитивно нещо, което е направено, трябва да се вземе, защото не може да се отрича нещо по принцип. По-важното е да се върви напред и да се свършат тези задачи, които си поставихме, които обещахме и поехме като ангажименти пред избирателите.
Досегашният кмет на Перник Росица Янакиева от БСП побеждава с 53,21%. Данните са при обработени 72 протокола от секциите. Кандидатът на ГЕРБ Ирена Соколова е получила 46,79% подкрепа. По-рано кандидатът на ГЕРБ в града Ирена Соколова, тя заяви: За мен каквато и да бъде разликата, какъвто и да бъде резултатът – той ще бъде само венецът на нашите 40-дневни усилия до този момент. Ние имахме една прекрасна кампания. За мен какъвто и да е резултатът, имаме победа, защото имам страхотен екип, имам прекрасни общински съветници и имам хора, с които наистина можем да изведем града на едно друго ниво.
Според данни на щаба на Янакиева от преброени 121 протокола тя води с 2000 гласа пред кандидата на ГЕРБ. Това е обрат, защото веднага след вота социологическа агенция, цитирана от частна телевизия, обяви 3% преднина за Соколова. Необратим е резултатът, каза Росица Янакиева. Тя коментира пред "Хоризонт", че няма шанс тази преднина да бъде стопена, тъй като оставащите непреброени секции са твърде малобройни. Кметът на Перник коментира и излезлите по-рано прогнозни резултати с това, че и на първия тур се е получила същата грешка. Според нея или данните от екзит пола са много неточни, или някой ги манипулира.


В Благоевград изборите спечели кандидатът на ГЕРб Атанас Камбитов.
С 20% разлика Пламен Стоилов издигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на Русе спечели състезанието с Искрен Веселинов, претендент на „Синята коалиция и ВМРО". Пламен Стоилов коментира: Често съм казвал, че ние по-лесно ще спечелим изборите, а по-трудното ще ни чака след това, но истината е, че в Русе трябва да влязат пари. Задължително е да променим бизнес средата и икономическата среда, защото факт е, че безработицата е голяма, няма конкурентен пазар на работната ръка, което води до ниски заплати. Нашата цел 2012 г. и 2013 г. - 100 милиона евро в Русе. Ако успеем да го направи това, за две години ние ще променим средата.
Подкрепеният от БСП независим кандидат за кмет Николай Иванов печели изборите във Враца, показват междинните резултати
Новият кмет на Община Видин е Герго Гергов, издигнат от БСП и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски". Макар че на първия тур кандидатът от ГЕРБ водеше с разлика от 1,83 процента - на балотажа се получи обрат. Гергов спечели с 1595 гласа в повече или с 53,26%.


В Търговище кметския пост зае кандидатът на БСП Красимир Мирев, побеждавайкиТунчер Кърджалиев от ДПС.
В Разград - подкрепеният от БСП и ДПС Денчо Бояджиев остава на поста кмет, след като победи Валентин Василев от ГЕРБ. Бояджиев обяви като главна цел привличането на нови средства от европейските фондове за инфраструктурни проекти: Продължаваме да работим, още повече, че в този мандат  ще започне и втория период на усвояване на европейски средства, особено във водния сектор
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Пламен Стоилов спечели с 20% разлика пред Искрен Веселинов, претендент на "Синята коалиция и ВМРО":
Често съм казвал, че ние по-лесно ще спечелим изборите, по-трудното ще ни чака след това, но истината е, че в Русе трябва да влязат пари. Задължително е да променим бизнес средата и икономическата среда, защото факт е, че безработицата е голяма, няма конкурентен пазар на работната ръка, което води до ниски заплати. Нашата цел е през 2012-2013 година да влязат 100 милиона евро в Русе. Ако успеем да го направим това за две години, ние ще променим средата.
Божин Божинов, издигнат от Коалиция "Възраждане на община Тополовград", е новият кмет на общината.
Георги Икономов от ГЕРБ е новият кмет на община Банско. Той спечели надпреварата с Александър Краваров


 


Премиерът Бойко Борисов обеща да не дели кметовете по партийна принадлежност:
Значението на "кои са кметовете на ГЕРБ" завършва с тази пресконференция. Оттук нататък има кадърни и некадърни кметове. Тези, които си сложат проектите на масата ще бъдат първи и ще бъдат финансирани.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева