Свързани новини

29.10.2011 11:57

Интернет навърши 42 години

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На днешната дата преди 42 години стартира интернет. Тогава за първи път пакети данни  преминават между Университета на Калифорния и Изследователския институт на Станфорд. Всичко започва като военна разработка, но се превръща в начин на живот, информира ТВ7.



С призива "Освободи интернет" група ентусиасти се обръщат към всички организации, компании и граждани да отворят Wi-Fi връзките си за свободен достъп на рождения ден на интернет. Инициативата има за цел  България да се превърне в най-голямата свободна интернет зона в Европа.



Към днешна дата 26% от домакинствата у нас имат достъп до мрежата. Българите, които имат разполагат с интернет, са почти 42 на сто.



Само две минути ще са достатъчни на гражданите и компаниите, за да отключат модемите си за достъп до Wi-Fi мрежата на 29 октомври. Всички организации, подкрепящи инициативата, могат да оставят свободен канал за достъп до мрежата и след тази дата, така че България да се превърне в мястото с най-лесен достъп до глобалната мрежа.


Според организаторите това ще даде възможност на всеки желаещ да стане част от света, благодарение на скъсените времеви и пространствени разстояния, които интернет ни предоставя.



Инициативата се ползва със специалната подкрепа на Атлантическия клуб и Паневропейски съюз – България. Техните председатели Соломон и Гергана Паси са изпратили открито писмо до Европейската комисия през юни 2011 г. за достъп до интернет на територията на Европа.
 
Според тях достъпът до мрежата трябва да се разглежда като най-новата, пета свобода на Европейския съюз, заедно със свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни