Свързани новини

21.10.2011 13:24

Сергей Станишев: Това не е държавата, в която хората искат да живеят

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Колкото и да ни плашат, каквото и да ни внушават, колкото и самодоволни да са днешните управляващи, това не е държавата, в която хората искат да живеят. Убеден съм, че българският народ има мъдростта и куража да каже „Не!” Не може цялата власт да се даде в едни ръце, при това ръце, които не са чисти”- това послание отправи лидерът на БСП Сергей Станишев към българските граждани при закриването на предизборната кампания на социалистите за „Избори 2011”. „България по конституция е демократична, социална и правова държава. Ние днес в такава държава ли живеем?”, попита Станишев 7- те хиляди, събрали се на площад „Батенберг” в София и в отговор получи оглушителен отговор – „Не!”.   
Станишев с възмущение отбеляза, че никога никой за 20 години не беше посягал върху нашето свободно право да си избираме управниците. „Сега се опитват да го направят”, предупреди той. Лидерът на БСП сподели, че при пътуванията си из страната  вижда много изплашени хора, които се страхуват, че ще бъдат наказани заради политическите си възгледи и гражданската си позиция. „Срам!”, възмути се Станишев. Той изтъкна, че по места хората са заплашвани, чупят се клубове на БСП и цялата държавна администрация се използва, за да се мачкат българите и ГЕРБ да си осигурят служебна победа. Станишев отбеляза, че управляващите водят кампанията си като оперативка - раздавайки задачи как да се купуват гласове и как да се оказва натиск. „Цялата тази агресия е, защото тях ги е страх, че идва краят на тяхното време”, заяви Станишев. Той прогнозира, че на 23 октомври ГЕРБ ще бъдат неприятно изненадани от това, което ще им се случи. Причината според него е, че все повече хора споделят - писна ни да се страхуваме, това повече не се трае.
„На тези избори нашата кауза е България. Няма кой друг освен БСП да сложи преграда на ГЕРБ”, заяви Станишев и добави – „Искаме България да е демократична държава, хората свободно да изразяват своето мнение, да критикуват, да споделят, да протестират, да не ги е страх. Искаме България да е социална държава и в години на криза да се погрижи за най- слабите. Искаме държавата да работи за нормална икономическа среда и инициативата и таланта на народа да се реализира. Искаме правова държава, а не да цари беззаконие”. По думите на лидера на БСП днес много хора ги е срам от това- в каква безпътица е България и с болка споделят, че живеят все по- бедно и за първи път от 20 години имаме правителство, което нехае за тях.
„Искам след 23 октомври не да се срамуваме, а да се гордеем с нашите президент и вицепрезидент Ивайло Калфин и Стефан Данаилов”, заяви Станишев. Той изтъкна, че кандидатите на БСП за местната власт са почтени хора, професионалисти, които подхождат с грижа за хората. „Георги Кадиев е промяната в София”, каза още лидерът на БСП.
„Вярвам, че на 23-ти ние ще си отвоюваме София и България обратно. Нека си отвоюваме родината обратно от това агресивно управление, водещо ни към национална катастрофа”, призова кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев. Той обеща на столичани да даде всичко от себе си, за да бъде успешен градоначалник и да може да гледа съгражданите си честно и открито. Кадиев пожела успех на кандидат-президентската двойка на БСП и на всички кандидати на левицата за местната власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец