Свързани новини

18.10.2011 15:51

Трайков: Икономика не се стимулира с облагане до смърт

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бюджетът се пълни от икономическата активност, а икономическа активност не се стимулира с облагане до смърт“. Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира въпроса за вдигането акциза на метана и природния газ. Идеята за това бе на финансовия министър Симеон Дянков.
В понеделник премиерът Бойко Борисов се разграничи от плана на финансист №1 като заяви, че това не може да се позволи по време на криза. „Природният газ в България е важен за топлофикациите и директно е свързан с развитието на топлофикационния сектор, важен е за битовата газификация и за предприятията, които го използват за суровина и за транспортният сектор. Аз смятам, че в този момент не беше редно да слагаме акциз и следва да го отлагаме възможно най-дълго“, заяви категорично Трайков.
Мнението на Борисов сподели и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Според него няма да се наложи през зимата да се повишава цената на парното: „Аз приветствам едно такова решение. Споделям мотивите, че сега не е моментът да се въвеждат допълнителни данъци, тъй като това ще се отрази върху крайната цена. Ние даваме гаранции, че няма да повишаваме разходите на дружествата, които доставят услугите като техни услуги. По отношение на външни фактори, които са свързани с цените на горивата и на газа, риск винаги съществува. Аз обаче съм оптимист, че няма да се наложи зимата да коригираме цената.”


 


 Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!