Свързани новини

15.10.2011 14:17

Гърция се готви за революция

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синдикатът на гръцките държавни служители призова всички свои членове през следващата седмица да превземат сградата на парламента в Атина, за да предотвратят възможността депутатите "да извършат нови престъпления срещу работническата класа в Гърция", съобщават местните медии, цитирани от Нова ТВ.


Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос предупреди синдикатите да не си играят с огъня. Според него с непрекъснатите протести те застрашават обществените интереси на страната.


"Някои си играят с огъня и с бъдещето на гръцкия народ. Те или не разбират или пък разбират, което още по-страшно, и жертват националните интереси за собствените си нужди и цели", каза Венизелос по време на дебатите в парламента и подчерта, че новите мерки за спестяване имат за цел да се получат нови кредити от Международния валутен фонд и Европейския съюз. Министърът призова за национално единство в момент, когато "не само Гърция, но и ЕС и САЩ са изправени" пред голямо изпитание.


Двата водещи синдиката в Гърция призоваха за национална 48-часова стачка на 19 октомври, която се очаква да парализира изцяло южната ни съседка.


През вчерашния ден в съседна Гърция стачкуваха митническите служители и контрольорите от въздушния транспорт. Новите правителствени мерки предвиждат намаляване на пенсиите и заплатите в обществения сектор и уволнение на 30 000 държавни служители и промени в данъчната система



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.