Свързани новини

07.10.2011 15:15

Илияна Йотова: ЕП ще гласува нова резолюция за приемането ни в Шенген

Видян 1792 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По инициатива на евродепутатите Илияна Йотова, Клод Мораес и Йон Енчу ще бъде гласувана нова резолюция по повод приемането на България и Румъния в Шенген от Европейският Парламент през следващата седмица. Това се посочва в програмата за предстоящата сесия на ЕП в Брюксел, цитирана от БТА. Тримата евродепутати отправиха в последните дни въпроси до Съвета, в които изразяват желание да разберат какви са правните основания за поставянето на нови изисквания пред София и Букурещ, какво Съветът смята да предприеме в настоящата ситуация, както и какви са плановете по този въпрос на Полша, която председателства ЕС до края на годината.


 


В сряда е предвиден дебат по решението на две от държавите в ЕС да блокират присъединяването на България и Румъния към Шенген, а приемането на резолюцията е насрочено за четвъртък. През септември Финландия и Холандия не подкрепиха на заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи приемането на двете страни в зоната. За да бъде разширен Шенген, процедурата изисква единодушие в Съвета. Очаква се въпросът да бъде обсъден и на предстоящия на 17 и 18 октомври Европейски съвет - срещата на държавните и правителствени ръководители на Общността.


Припомняме, че през юни тази година ЕП прие на сесията си в Страсбург с голямо мнозинство резолюция, подкрепяща разширяването на Шенген с България и Румъния, като отчете, че двете страни са изпълнили всички поставени в европейското законодателство изисквания.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!