Свързани новини

26.09.2011 13:30

Внукът на цар Киро заплашвал: Гяури, ще ви отрежем главите на всички!

Видян 2573 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази сутрин, по време на двучасов ефир по ТВ7 излъчен на живо от с. Катуница, протестиращите имаха постоянна пряка връзка по телефона с обвинения от тях за убийството Кирил Рашков, по-известен като цар Киро. Веселин христев, чичо на убития ангел, заяви, че внукът на кирил рашков, със сабя в ръце, ги е заплашил: „гяури, ще ви отрежем главите на всички”.


 


В края на прякото предаване Рашков заяви, че е „готов да склони”.


 


 


„Може да са прави хората. Също съжалявам за това младо момче, но няма да се чувствам виновен за смъртта. Не съм искал това нещо да стане. Трябва да имаме мир. Времето лекува,” емоционално проплака в ефир Кирил Рашков.


 


 


Пред микрофона на Николай Бареков, Веселин Христев, чичо на убития Ангел и син на бившата кметица на с. Катуница, обвини полицията в бездействие по случая и ненавременна намеса в събитията. Христев разказа, че в деня преди убийството самообявилият се за цар Киро се е появил пред дома му и е заплашвал него и семейството му с убийство. След заплахата, Веселин търси закрила от полицията и подава жалба в Асеновград, на която твърди, че не е обърнато достатъчно сериозно внимание. „Кварталният ми каза, ако толкова се страхувам, да ида до магазина, където той в момента яде салам,” възмути се Христев. Веселин обвини МВР, че са заблудили обществеността, като са казали, че няма подадена жалба срещу Рашков и че по този начин работят в защита на ромската фамилия. „Ангел се опита да ме защити, като свърши работата на полицията и го убиха. Не мисля, че Рашков може да предизвика гражданска война. Дори ромското население не го подкрепя,” заяви пред камерите Веселин Христев.
Жителите на Катуница, които се бяха събрали на площада, бяха категорични, че Рашков трябва да се изсели. Красимир Каракачанов от ВМРО, който беше обвинен, че стои в основата на конфликта, сподели, че от 20 години определени ромски фамилии се ползват с протекция от държавата. Те извършват престъпления и тормозят българското население в определени населени места, а полицията работи заедно с тях. Боян Расате заяви, че проблемът в България се състои в това, че „всяко село има по един Киро”.
От студиото в София Люба Кулезич коментира, че съзира сценарий и политическа манипулация на случващото се в Катуница. „Президентът Първанов, освен ако не е пророчица, е осведомен за това, че в страната може да се случи някакъв бунт, някакво стълкновение, които наподобяват революционна ситуация. много от нещата напомнят опит да се извлекат дивиденти за едни или други политически сили. Българският народ е предаден от институциите”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева