15.09.2011 15:57

Винпром Пещера откри гроздобера

Видян 2218 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На връх Кръстовден, представители на бизнес елита и местната власт, откриха гроздоберната  кампания на Винпром Пещера. Денят, който се нарича още “гроздоберник”, бе специален за всички гости, които с удоволствие разгледаха лозовите масиви на компанията и се запознаха от близо с тайните на качественото вино. Всички останаха удивени от богатата реколта, качеството на гроздето и сортовото многообразие в собствените лозя на Винпром Пещера, както и от мащабите на инвестицията за 2011. Очаква се тази година да бъдат произведени около 30 000 тона грозде.


За трета поредна година ще бъдат реколтирани нови за България сорта винени лози, които са с различна насоченост, някои от тях са високодобвни и са ориантирани за производство на суровина за дистилати, други са с уникални характеристики за производство на бели и червени качествени вина – Дорнфелдер, Регент, Вионие, Анчелота, които са немски, френски и италиански сортове, съобщи Иван Папазов-изпълнителен директор на Винпром Пещера. Гостите бяха приятно изненадани от факта, че в момента разполагат с 15 000 декара собствени насаждения с  бели и червени сортове лози.
Всяка фаза от развитието им се проследява от експерти от Агенцията по сортоизпитване”, сподели Пламен Байков,  производствен директор във Винпром „Пещера".


На ритуалното начало на гроздобера в с. Найден Геров, община Съединение, присъстваха любители на продуктите на марката и официални гости, сред които бяха шефът на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов, Антоанета Бакалова от Изпълнителната агенция по лозята и виното, както и кметове на съседни населени места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби