Свързани новини

09.09.2011 15:56

Следят техническите прегледи на автомобили с камери

Видян 1888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към края е оборудването с видеокамери на пунктовете за технически прегледи на автомобили в страната. Автор на предложението бе народният представител от ПП ГЕРБ Валентин Микев, член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.
„Удовлетворен съм защото това е въпрос, който лично съм развил и представил пред Транспортната комисия. С поставянето на камерите в пунктовете за технически прегледи практически има възможност за едно нон стоп наблюдение и записване на всичко, което се случва в този пункт. Няма как превозно средство, което не е минало през този пункт, да вади документ, че е преминало на технически преглед точно там”, заяви Валентин Микев.
Според него това е една изключително важна стъпка напред и с нея се слага край на въпроси от рода на: Къде е преминало на технически преглед превозното средство и как е извършен той.
Автомобилна администрация ще може да заснема целия процес на преглед на автомобила или само на определени фрагменти - всичко това е по желание на оператора от Регионалната автомобилна инспекция. По този начин се дава възможност да се прекрати едно вредно явление – формалното преминаване на автомобили през технически преглед, изтъкна народният представител.
„Двете стъпки - електронния начин на изпит и видеозаснемането на техническия преглед, до голяма степен ще намалят злоупотребите, доколкото има такива, и до голяма степен ще изчистят името на Автомобилна администрация като контролен орган”, убеден е Валентин Микев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева