Свързани новини

07.09.2011 13:40

Стартира кампанията „Вдигни ръка, спри джигита”

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в кампанията „Вдигни ръка, спри джигита”. Над 300 пешеходни пътеки в София са маркирани със специални ефекти на светещи перли, а около 200 вече имат специално монтирано осветление. По повод инициативата на пешеходната пътека пред Софийския университет „Св. Климент Охридски” беше демонстрирано как да се пресича с вдигната ръка.


„За да има спокойствие, за да бъде сигурен нашият град, е необходимо обединяване на усилията на институциите, гражданското общество и на медиите”, смята кметът на столицата.
Фандъкова отбеляза, че е повишен контролът по темата за безопасността на движението по пътищата, особено след сезона на отпуските, когато водачите са по-изнервени, заради натоварения трафик. Фандъкова призова в навечерието на новата учебна година да пазим децата на пътя. Съветът по безопасност на движението на децата в София през последните години е започнал с изграждането на площадки и кабинети за обучение на децата по безопасност на движението. За последните три години са изградени 22 площадки, тази година се изграждат 6. В петък ще бъде открита поредната площадка в 7-ма детска градина в район „Триадица”, допълни Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец