03.11.2008 19:04

16 милиона поглъщат 6 столични моста

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16 млн. лв. ще глътне ремонтът на шест големи моста в София, научи 19`. Сумата е поискана от направление „Транспорт и транспортни комуникации“ и се очаква да бъде заложена в бюджета на общината за 2009 г. Зам.-кметът по финансите Минко Герджиков отбеляза, че тя не е окончателна, защото все още се събират предложенията.   
Става дума за големи мостови конструкции, които отдавна плачат за основен ремонт. За него на „Московска“ 33 се говори отдавна, но по една или друга причина, такъв още не е стартирал. 
На тези обекти „неотложно трябва да се направи генерална реконструкция с хидроизолация“, каза за 19` зам.-кметът по транспорта в оставка Велизар Стоилов. Причината е, че при строителството им такава не е направена, което, по думите му „изяжда“ тяхната конструкция.
На първо място в списъка за ремонт е мостът „Чавдар“. Според информация на столичани, чийто път ежедневно минава през съоръжението, средата му се тресе осезаемо при преминаването на коли. Друго възлово трасе, със същата „диагноза“ е  мостът на булевард „Брюксел“, който посреща трафика от аерогарата и съответно води до нея. Оздравяване и хидроизолация чакат и мостовите съоръжения на 4-ти километър, в „Младост“, на „Горубляне“,  при „Захарна фабрика“, каза Стоилов. 
Припомняме, че ремонт на мостови конструкции, сред които и моста „Чавдар“ например, бе заложен в общинската програма още за 2007 г. Досега обаче такъв не е направен. От този списък е и мостът при пресичането на ул. "Раковски" и ул. "Сливница", който също беше обновен едва тази есен. Пак сега с нов парапет се сдоби и мостът при „Драган Цанков“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са