Свързани новини

27.07.2011 13:26

Всяко второ бездомно куче родено вкъщи

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кампанията Вземи ме вкъщи и фондация Четири лапи алармират за увеличаващия се брой на изоставените малки котета и кученца. Недобросъвестни стопани масово изхвърлят нежеланото поколение на своите домашни любимци броени дни след раждането им.
Вземи ме вкъщи помага за намирането на дом на спасени от улицата животни. Немалка част от тях са били изоставени на улицата от собствениците си още като бебета.
Природозащитниците са категорични, че безотговорното отношение на хората на домашни животни, които не кастрират любимците си, но и отказват да се грижат за поколението им, е основната причина за наличието на бездомни животни. По наблюдения на Четири лапи, приблизително всяко второ бездомно куче в столицата не е родено на улицата.
За разлика от България, в повечето страни от ЕС кастрирането на домашните любимци, които нямат киноложка или фелиноложка стойност, е масова практика от десетилетия. Международният опит показва, че страните с висок процент на кастрирани домашни любимци имат много малко изоставени животни и оттам – нищожен брой скитащи кучета и котки.
Инициативата Вземи ме вкъщи на Magic FM има за цел да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и да им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. Затова организаторите показват животни за осиновяване с техни снимки и подробна информация за характера, навиците и актуалното им здравословно състояние.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби