Свързани новини

21.07.2011 17:40

Искат оставката на зам. на Трайчо заради случая Хотел Берлин

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първо кмета на София Йорданка Фандъкова и нейни колеги от цялата страна, а после и туристическия бизнес отправиха унищожителни критики към заместник-министъра на МИЕТ Иво Маринов, разкрива седмичникът Супер 19’. Повод стана неадекватната му реакция по повод смъртта на 14-годишната Сара Ернест в незаконния басейн на хотел Берлин на Златни пясъци. Маринов, сякаш е паднал от небето, коментира, че това е станало по вина на общините. Всъщност, контролът и разрешителният режим върху басейните на хотелите се извършва от агенции на МРРБ, МИЕТ, МОСВ, МЗХ. Не е възможно държавен чиновник №1 по туризма да не знае това.
Случаят със смъртта на засмуканото от тръба дете предизвика неспирен негативен отзвук вече от седмица в Германия. А това е най-големият пазар за българския туризъм. Ударът дойде заедно с натравянето на руски деца в хотел в Китен. Това пък удари другия ни най-голям пазар – този при братушките, където и блез друго суперзвездите на местната естрада се оплакват от измами на ваканционния комплекс Емералд край Равда. “Не ходете на море в България, не си купувайте имоти там”, тръбят в един глас Филип Киркоров, Лолита, Борис Мойсеев, Надежда Бабкина. Те обикалят всички национални тв канали и тиражни вестници. Ударът за страната ни е жесток!
По нито един от изброените скандали България в лицето на Иво Маринов и МИЕТ не е взела абсолютно никакви мерки и не е лансирала в медиите по света и у нас свое мнение. Или поне извинение.
Това още веднъж вади на дневен ред скандалното разпределение на огромния бюджет от 34 милиона лева за реклама на дестинацията, които бяха потрошени по най-безумен начин и както се вижда, предизвикаха обратен ефект.
Някой трябва да понесе отговорност за всички тези безобразия, категорични са както туроператорите, така и хотелиерите в България. 80 млн. евро ще загуби нашата страна само от скандала с басейна. Този някой според тях, пък и според нас е ресорният зам. на министър Трайчо – безмълвният Иво Маринов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в