Свързани новини

19.07.2011 17:54

МЕГАСКАНДАЛ Фонд Земеделие си пазарува коли за 1 008 000 лв. и печатни материали за 900 000 лева

Видян 4671 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

19’ предупреди, че не е за добро назначаването на Румен Порожанов - човека на Симеон Дянков, за шеф на Държавния фонд Земеделие. Жалко е, но се оказахме прави.


Резултатите вече са налице. След признанието за 180 милиона евро, заради които стана проблем с Европа, от ДФЗ дойде втора нелепа новина.


Труд вчера съобщи за търг, обявен от фонда. И двете позиции по него са скандални. Истински пир по време на икономическа чума!


 Първата е закупуване на автомобили за 840 000 лева без ДДС, което прави финална цена от 1 008 000 лв. с ДДС. Най-интересно е търсенето на “лека кола от висок клас (луксозна)”. Истината е, че Порожанов и днес разполага с такава. Кaто шеф на фонда дори претенциозната Калина Илиева нямаше проблем със служебната лимузина Фолксваген Фаетон за над сто бона. Но човeкът на Дянков си иска нова. Търси си и два хайклас джипа. Две коли средна класа ще се купуват за заместnиците му. Само тази част от поръчката ще излезе на данъкоплатците 396 000 лева. Средната цена на всяка от петте коли е 80 000 лева.


Като изключим средните, които общо ще излязат не повече от 60 000 с отстъпките, лимузината и двата джипа сигурно ще се избират от най-скъпите – за всеки от трите висококласни автомобила са предвидени по над сто хиляди. Сиреч, земеделският фонд няма да падне под Мерцедес, БМВ или Ауди.


Не по-малко скандална е и поръчката за печатни материали. При занижените от кризата цени в момента с предвидените 750 000 лева без ДДС или 900 000 лева с ДДС. Внимателно ще следим каква ли корупция ще да имат предвид във фонда, защото за тези пари трябва да отпечатат десетки милиони брошури.


Само да имат наглостта да пързалят държавата, както се получи при търга на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Веднага ще ги направим звезди!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще